mayeraneq 24.08.2020 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2020 Cześć.Jestem w trakcie remontu mieszkania o powierzchni 48m2. Mieści się ono na 3. piętrze 4-piętrowego bloku z wielkiej płyty w Toruniu. W skład mieszkania wchodzą:- kuchnia (ok. 6m2)- łazienka (ok. 3m2)- pokój (15m2)- pokój (9m2)- pokój (7m2)- korytarz (7m2) Chciałem się zapytać czy za poniższy zakres robót- naprawa ścian po elektryku, wraz z ich gipsowaniem, kładzeniem gładzi i późniejszym malowaniem oraz położeniem cegły ciętej na kilku ścianach (ok. 30m2)- remont łazienki (płyty k-g, położenie na całości ścian i podłóg kafli, biały montaż: prysznic, zlew, sedes podwieszany wraz z zabudową)- remont kuchni (w tym położenie kafli na podłodze oraz w pasie roboczym przy meblach między szafkami - ok. 2m2)- wymiana 4 parapetów- usunięcie 5 par drzwi wewnętrznych/ościeżnic oraz osadzenie 3 nowych kompletów- położenie 7m2 kafli w przedpokoju kwota w wysokości 16000 zł za samą robociznę podana przez wykonawcę jest adekwatna do tego, co ma wykonać? Dodam tylko, że kafle na korytarzu, w łazience oraz w kuchni zostały już przeze mnie skute. Dodatkowo sam usunąłem stare panele oraz wyniosłem niepotrzebne elementy z mieszkania (armatura łazienkowa, stare meble, etc.). Elektrykę oraz wodkan będzie robiła inna osoba.Za wszelkie uwagi, podpowiedzi będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 03.09.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Nie wyglada zle, chyba normalna cena.tylko nie plać przed praca tylko po i jesli nie bedzie wykonane poprawione dobrze to potracaj kwote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.09.2020 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Cena wydaje się adekwatna do zakresu prac, tym bardziej że to wielka płyta , i przyjdzie mu jeszcze szpachlować łączenia na suficie, tego dziadostwa.Dodatkowo te ościeżnice są tak kiepsko montowane, szczególnie te w kuchni (w szyb wentylacyjny) A, że tak zapytam w tej wnęce na wprost łazienki nie układasz kafli? - to taki żart bo chyba wiem ja wygląda Twoje mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts