Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[Remont mieszkania] Jaki koszt robocizny

mayeraneq

Recommended Posts

Cześć.

Jestem w trakcie remontu mieszkania o powierzchni 48m2. Mieści się ono na 3. piętrze 4-piętrowego bloku z wielkiej płyty w Toruniu.

W skład mieszkania wchodzą:

- kuchnia (ok. 6m2)

- łazienka (ok. 3m2)

- pokój (15m2)

- pokój (9m2)

- pokój (7m2)

- korytarz (7m2)

Chciałem się zapytać czy za poniższy zakres robót

- naprawa ścian po elektryku, wraz z ich gipsowaniem, kładzeniem gładzi i późniejszym malowaniem oraz położeniem cegły ciętej na kilku ścianach (ok. 30m2)

- remont łazienki (płyty k-g, położenie na całości ścian i podłóg kafli, biały montaż: prysznic, zlew, sedes podwieszany wraz z zabudową)

- remont kuchni (w tym położenie kafli na podłodze oraz w pasie roboczym przy meblach między szafkami - ok. 2m2)

- wymiana 4 parapetów

- usunięcie 5 par drzwi wewnętrznych/ościeżnic oraz osadzenie 3 nowych kompletów

- położenie 7m2 kafli w przedpokoju

kwota w wysokości 16000 zł za samą robociznę podana przez wykonawcę jest adekwatna do tego, co ma wykonać? Dodam tylko, że kafle na korytarzu, w łazience oraz w kuchni zostały już przeze mnie skute. Dodatkowo sam usunąłem stare panele oraz wyniosłem niepotrzebne elementy z mieszkania (armatura łazienkowa, stare meble, etc.). Elektrykę oraz wodkan będzie robiła inna osoba.

Za wszelkie uwagi, podpowiedzi będę wdzięczny.

• 2 weeks później...

Cena wydaje się adekwatna do zakresu prac, tym bardziej że to wielka płyta , i przyjdzie mu jeszcze szpachlować łączenia na suficie, tego dziadostwa.Dodatkowo te ościeżnice są tak kiepsko montowane, szczególnie te w kuchni (w szyb wentylacyjny)

A, że tak zapytam w tej wnęce na wprost łazienki nie układasz kafli? ;) - to taki żart bo chyba wiem ja wygląda Twoje mieszkanie.