Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Położenie papy na dachu starego garażu

otemek

Recommended Posts

Cześć

Chciałem zapytać o poradę/wskazówki co do położenia papy na dachu starym garażu - 20 m2, który przecieka a remont generalny będzie za 1-2 lata.

Otóż. Kupiłem dom... etc. etc... razem ze starym garażem i przy każdym deszczu woda leci do środka. Dach przemalowałem 2x masą dyspersyjną + pokleiłem trochę taśmą aluminiową - ale nic nie pomogło. Postanowiłem, że spróbuje połozyć samemu papę (chyba nie jest to aż tak kosmicznie trudne) i mam kilka pytań. Mam taki palnik: taki palnik i butlę turystyczną.

1. Czy butla turystyczna 2kg wystarczy na położenie 20 m2?

2. Czy potrzebuję reduktor do takiej butli?

3. Czy papę położyć tak jak jest obecnie położona stara? (patrz foto)garaz_dach.jpg

Wiem, że papę trzeba zaczyna się kłaść od dołu, żeby była zakładka ale możecie poradzić mi jak mam położyć papę przy tym "pseudo-kominie" oraz jak mam położyć papę na te wysokie kołnierze/ po bokach? (o ile to sie tak nazywa). Nie jest to konkurs piękności ani sprawdzian na super poprawność położenia papy - po prostu chciałbym w miarę skutecznie uszczelnić ten dach na najbliższy 1 rok/2 lata :)

Z góry dzięki za wszystkie porady i informacje.

To prymitywny palnik ale na tą pracę wystarczy. Reduktor potrzebny na wypadek gdyby płomień się cofnął. W butli turystycznej ma gaz propan-butan o słabej wydajności w profesjonalnej butli 11 kg jest gaz propan. Jedna butla turystyczna może nie wystarczyć. Obróbkę komina i ścian attyki znajdź na YouTube. Pozdrawiam.