szaraban 25.08.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Witajcie samoroby ponieważ koszty ekipy budowlanej zdecydowanie przewyższają moje wyobrażenia to zastanawiam się nad budową samemu plus dorywczo wynajmowanie z ogłoszeń murarzy, pomocników. Czy ktoś z Was zamawiał gotowe zbrojenia/prefabrykowane zbrojenia zamiast kręcić samemu? Czy szło szybciej? Jak ktoś ma jakieś namiary na kogoś takiego w Warszawie to proszę o informację w prywatnej wiadomości Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez szaraban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 25.08.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Z gotowych warto zamowic sobie strzemiona ewentualnie. Belki lepiej krecic na budowie,nie jest to takie straszne idzie szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 25.08.2020 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Potwierdzam. Strzemiona, jak najbardziej, reszty się nie opłaca zamawiać, o ile to nie są skomplikowane kosze pod słupy czy inne takie. Kręcenie, chocby kluczykiem, idzie szybko, a za transport gotowców trzeba płacić, jak za złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaraban 26.08.2020 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Dziękuję za podpowiedzi, myślałem że przez vat jako usługa wyjdzie to podobnie do samej stali ale rzeczywiście transport może zabić oszczędności. Ewentualnie może wyjdzie taniej niż gdybym miał nająć zbrojarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 26.08.2020 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Jak chcesz najmowac kogos to lepiej murarza niz zbrojarza. Belki kreci sie na prawde latwo i przyjemnie a robota idzie szybko za to murowanie fundamentu z bloczkow na zaprawie to nic przyjemnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaraban 26.08.2020 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Dobra wiadomość, do kręcenia to może nawet kogoś z rodziny do pomocy wezmę. Ścianę fundamentową mam w projekcie monolit i tego chcę się trzymać. Uwielbiam dłubać w drewnie to mam nadzieję, że szalunki jakoś tam zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 26.08.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Strzemiona zamow z allegro ze smartem do paczkomatu, cena prawie jak za same pręty lokalnie! Wez kolegow, kup pare kluczykow piwerko i po temacie, ukrecicie wszystko na caky dom w jeden dzien. Opcja 2 wynajmij wiazarke na aku i sam wszystko zrobisz w 1-2dni zalezy co tam masz do wiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaraban 28.08.2020 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Strzemiona zamow z allegro ze smartem do paczkomatu, cena prawie jak za same pręty lokalnie! Wez kolegow, kup pare kluczykow piwerko i po temacie, ukrecicie wszystko na caky dom w jeden dzien. Opcja 2 wynajmij wiazarke na aku i sam wszystko zrobisz w 1-2dni zalezy co tam masz do wiazania. Niestety nie mam kolegów ale z tą wiązarką to może być całkiem dobry pomysł. Widzę na allegro jakąś chińszczyznę za niecałe 600zł, na eliexpress 300-500zł i ma nawet rolkę drutu w komplecie. Sprawdziłem, że wypożyczenie kosztuje obok mnie 130zł/dobę + zakup drutu. Czyli cztery dni i zakup się zwraca. Przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 28.08.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Koledzy z kluczykiem, to lepsza opcja. Wiązarka wyłącznie do ogrzewania na płycie, do wiązania rurek do siatki, a w tym i tak byłbym lepszy cęgami, chociaż obecnie nie kręcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 29.08.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Zwykły kluczyk za 10 zł, nie kupuj wiązarki, psują się i roboty więcej, a strzemiona nakręcisz w 2-3 godziny na całą ławę, giętarka po 100 zł na aukcjach, przydaje się później do innych rzeczy Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Apacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaraban 31.08.2020 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 dziękuję, przekonaliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts