Tolo74 30.09.2020 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Po tym co wihajster opisał, może wartałoby napisać tak:1. Wezwać hydraulika.2. Przekazać problem.3. Po robocie -zapłacić.4. Cieszyć się efektami jego pracy albo wezwać innego hydraulika i przejść do pkt.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 30.09.2020 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 (edytowane) Mówią że spory % społeczeństwa nie rozumie przeczytanego tekstu. To prawda. Zresztą, wystarczy spojrzeć na wyniki wyborów. Wszystko jasne. PS. Ja już przestaję pisać na tym forum bo to jest zupełnie pozbawione sensu. Tracić czas po to żeby nikt z tej pisaniny nawet nie spróbował skorzystać? Podawałem sprawdzony wielokrotnie model i firmę, qrwa po co? Podawałem firmę która nie potrafi robić zaworów strefowych. Wszystko co przetestowałem przez LATA masz dostępne za free. Jeszcze mało? Bawcie się dobrze. Bye. Sorki wihajster- umknęło mi to jakoś na telefonie - to pewnie przez tą niepotrzebną złośliwą polemikę, którą scrollowałem. Afriso AZV 643 wedle tego co jest napisane na stronie producenta dzieli się na zawór 3drogowy przełączający oraz 2drogowy odcinający. Który będzie odpowiedniejszy? Edytowane 30 Września 2020 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.09.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Wydaje mi się, że znajoma firma chwaliła kiedyś Honeywell co nie kwestionuje absolutnie Afriso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 30.09.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 wihajster, zacząłeś nadużywać alkoholu w tygodniu, czy znów ci się FM z FB pomyliło? Napiszesz konkretnie czemu ARV się nie nadaje, czy dalej będziesz udawał, że pytania nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 30.09.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 wihajster, zacząłeś nadużywać alkoholu w tygodniu, czy znów ci się FM z FB pomyliło?(...) Po takim wstępie chyba nie spodziewasz się z mojej strony chęci do pomocy? Zresztą, na to pytanie już odpowiedziałem ale jeżeli jest się tumanem i nie potrafi czytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 30.09.2020 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 i jak tu czytać całość kiedy co kawałek jakieś bezsensowne sprzeczki.... też słyszałem o Honeywell tylko, pytanie jaki model? wihajster, wypowiesz się? a co z Afriso, który wedle specyfikacji dzieli się na 2drogowy i 3drogowy? który będzie lepszym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 30.09.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Jeżeli chodzi o Honeywell to kiedyś stosowali je między innymi w pompach Nibe i zdarzało się że przeciekały (w sensie wyciek na zewnątrz). Tego co na zdjęciu unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 30.09.2020 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Po takim wstępie chyba nie spodziewasz się z mojej strony chęci do pomocy? Zresztą, na to pytanie już odpowiedziałem ale jeżeli jest się tumanem i nie potrafi czytać... Ja nie proszę cię o pomoc, bo u mnie działa wszystko prawidłowo bez twoich "rad". Nie schlebiaj sobie. Ale jak się jest tumanem i nie potrafi czytać, to się wydaje, że wszyscy przychodzą prosić o pomoc... I nie wprowadzaj w błąd, ten zawór z odpowiednim siłownikiem nadaje się. Zapoznaj się najpierw z jego konstrukcją, a potem się wypowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.09.2020 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Najlepszy będzie ręczny wihajster z wajchą.Jak szajba w nim nie będzie nigdy używana to gwarantuje dożywotnią szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 30.09.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 dajcie spokój ludzie wracając do Afriso AZV 643 wydaje się w porządku cenowo ale czy ktoś mi odpowie w końcu o co chodzi z tą specyfikacją, bo jest tam napisane że 2drogowy jest odcinający a 3drogowy przełaczający... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.09.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 dajcie spokój ludzie wracając do Afriso AZV 643 wydaje się w porządku cenowo ale czy ktoś mi odpowie w końcu o co chodzi z tą specyfikacją, bo jest tam napisane że 2drogowy jest odcinający a 3drogowy przełaczający... To wyższa szkoła jazdy. Nie pamiętam dwudrożnego przełączającego, ale za to są z modulacją grzybniową. Dobrze że nie pytasz o czterodrogowy -to już kosmos. Jak piszesz musisz wiedzieć z jakim zaworem masz problem? Jeśli 3-drog. to wihajster -dał Ci propozycję. Jeśli 2drog -to załóż nowy watek w dziale hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts