kacper_wln 25.08.2020 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Witam,Właśnie jestem na etapie projektowania mojego drewnianego garazu z dachem jednospadowym 5m długim i 4 szerokim z kątem nachylenia 12stopni. Cała konstrukcja będzie drewniana, opierającą się na 6ciu palach 12x12cm (lub 15x15) połączonych ze sobą poprzecznie i tu pierwsze pytanie1.czy słupy palączyć 4metrowym balem 12x12 czy lepiej dać legar np. 7x17 (lub też inny) Na legary chce położyć 5 krokiew o długości 530cm i tutaj kolejne pytanie:2.jaki rozmiar krokwi będzie najlepszy? (będą opierać się w 3 miejscach początek, Środek 2.65cm i koniec konstrukcji)Na dach mam w planie położyć deskę 18mm i blachodachowke. Całość będzie wykonana z sosny douglas lub świerk. Będę wdzięczny za wszytskie pomocne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts