Gość 21.08.2002 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2002 Mam probę o podzielenie się własnymi doświadczeniami. Mam zamiar wykończyć ściany szczytowe w moim domu boazerią. Nie jestem jednak pewien czy:1.- boazerię oraz ruszt pod nią jest sens malować obustronnie czy lepiej tylko od strony widocznej samą boazerię (układana pionowo na piuro wpust własne) po jej założeniu ??2. - ocieplenie -ściany mam wykonane 3 warstwowe ceramiczne z wełną pośrodku (bez szpary wentylacyjnej). Przykręcając ruszt z kontrłat do ściany o grubości 2,5cm mam zamiar pomiędzy nie ułożyć 2cm wełnę (mam ją gratis). Nie wiem tylko czy powinno się dawać jakąś folię czy poporostu wełna między ruszt i na to boazeria??? Boazeria będzie się zaczynać na wysokości podłogi poddasza.Proszę podzielcie się ze mną swoim doświdczeniami lub wiedzą jeśli taką macie. Z góry dziękuję. Romek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2002 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2002 Ja nie miałem problemu .Zdecydowaem się nie kłaść folii bo tak naprawdę to po co???. Szkoda dodatkowej kasy. Co do malowania też szkoda - nie jest to jakaś konstrukcja więc podwójne malowanie to podwójny koszt a farba nie jest tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts