OldDiver 26.08.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Szukam jakiejś pianki do wypełnienia (zatkania) szczelin pod dachówkami aby mi pod dach nie właziły owady, ptaki, itd. Wskazanym by było aby pianka się rozprężała i była twarda po zastygnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.08.2020 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Większość pianek niskorozprężnych po zastygnięciu jest na tyle twarda, że ptak( pomijając dzięcioła) który lubi nasze domostwa nie da sobie z nią rady. Ogólnie nie powinno być szczelin pod dachówkami(zabezpieczenie przed ptakami to wróblówka) ale jeśli sa nad wyraz "upierdliwe" to taka pianka powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.08.2020 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Mój dach na krawędziach ma zabezpieczenia … "antywróblowe", ale w narożnikach brak tego. I tamtędy wnikają "goście". Raczej myślałem o piance wysoko rozprężnej aby rozprężająca się pianka szczelnie wypełniła otwór. Ale …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.08.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Ta wysoko-rozprężna jest mniej sztywna i bardziej podatna na promienie UV, po prostu się kruszy i już w następnym roku ptaki nie mają z nią problemu aby ją "wyskrobać". Nisko-rozpręzna też wypełni tą pustkę na zaślepką gąsiora - nie musisz się martwić - u mnie też tak zrobiłem 8 lat temu(brakło mi dosłownie na jedną i tam co roku mam wróble/mazurki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk86 28.08.2020 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Ja mam właśnie tą wysoko rozprężną pianką uszczelnione. Mam nadzieje że tak szybko ptaki się do niej nie dobiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 28.05.2024 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja Wracam do tematu. Znalazłem jeszcze jedną dziurę w podbitce dachu. Kupiłem puszkę pianki niskoprężnej (tak było napisane na puszce).. Tylko ta pianka zachowywała się "bardzo nisko rozprężnie". Prawie jak pasta do mycia zębów z tubki i nie dało wypełnić dziury. No to zapytałem w moim wiejskim sklepie budowlanym o piankę wysokoprężną. Pianek było wiele ale na żadnej nie pisało że jest wysokoprężna. Jak rozróżnić w takim razie która to jest wysokoprężna ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts