Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przeniesienie kuchni do salonu

Recommended Posts

Witam,

Kupiłem mieszkanie 3 pokoje z kuchnią, z myślą o przeniesieniu kuchni do salonu i zrobieniu dodatkowej sypialni.

(docelowo 3 sypialnie: dla syna, córki i dla nas, żeby nie spać w salonie) Mieszkanie jest to pełna własność, jednak administratorem póki co jest spółdzielnia mieszkaniowa. Zgłosiłem remont, w tym zamiar przeniesienia. Otrzymałem negatywną odpowiedź (kategorycznie nie wyrażamy zgody........i nic więcej). Od kilku dni przeszukuję internet i nie znajduję żadnej podstawy prawnej zabraniającej tego. Technicznie jest to możliwe, łącznie z gazem i wentylacją (był już kominiarz). hydraulik też już był. W zasadzie jestem nawet w stanie zrezygnować z gazu. Proszę o opinię w tej sprawie, czy przerzucać się pismami ze spółdzielnią, a może jednak robić i czekać na rozwój wydarzeń?/

Pozdrawiam

Wojtek

blok z 1989 roku. piony kanalizacyjne plastikowe. odpływ się nie zmieni, choć będę ciągnął po ścianie chyba z 7 metrów........(w podłodze się nie da, trójnik jest nad posadzką......). Byłem dzisiaj w spółdzielni, rozmawiałem z autorem pisma. Pytam się jaka jest podstawa prawna (ja takiej nie znalazłem), a gościu mówi że nie jest przygotowany......proszę odpisać na pismo to się ustosunkujemy......hehe

"W związku z brakiem podstaw prawnych do zgłaszania sprzeciwu informuję, że w dniu xx.xx.xxxx rozpoczynam prace konserwatorskie w mieszkaniu nr xx."

Koniec pisma. Jak nie ruszasz elementów konstrukcyjnych (ścian konstrukcyjnych) i części wspólnych nie mogą nic powiedzieć, mało tego, nie musisz nawet ich informować.

Edytowane przez mmmarcinnn