rafallogi 05.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Zrobiłem mały rekonesans w okolicach Radomia:Szambo 8 m/sześć. kosztuje 1400zł.6-1000zł.10- 1550 do 1700zł. a o takiej samej pojemności, ale już 2-komorowe 1950zł.Do tego trzeba doliczyć transport ok. 2,50 zł. za km.Rozładunek i montaż gratis, trzeba mieć jedynie już wykopany dół.Wysokości są różne: 1.35, 1.40 zazwyczaj przy 2-ch komorach, natomiast przy 1 nawet 2.60.Szerokości też są zróżnicowane.Zbiorniki od zewnątrz pomalowane są zazwyczaj jakimś czarnym mazidłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
startom 05.04.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Cześć.Możasz podać namiary na producenta.Z czego to jest wykonane?Startom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 06.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 podane powyżej ceny odnoszą się do szamb betonowych.Ale szambo szambu nie równe. Okazuje się, że te po dość niewygórowanych cenach oferowane zazwyczaj przez "przydomowe firmy betoniarskie" wraz z transportem, rozładunkiem i montażem, bo:1. zbiornik składa się z 2-ch warstw układanych jedna na drugiej i dopiero na to idzie pokrywa.2. grubość ścian nie jest zbyt wielka (zazwyczaj 8cm).3. beton lany jest w formy, ale nie wibroprasowany. Zgoła odmienna sytuacja jest w betoniarni z prawdziwego zdarzenia, gdzie posiadają wibroprasy na tak ogromne formy, gdzie grubość ścianek jest przy większych pojemnościach odpowiednia (14cm), gdzie po pokrywie można jeździć nawet pojazdami dostawczymi.8,3m/sześć- kosztuje 1800netto5,5 1000Są też okrągłe - najpopularniejsze kręgi śr. 1600 wys. 600 po 158 nettoAle jest mały problem, a mianowicie te duże szamba zdejmować trzeba dźwigiem, bo są takie ciężkie. Problem odpada jeśli można wynająć dźwig w okolicy na pół godzinki. http://www.spec-bet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 06.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 To jest i tak nadal znacznie taniej niż to co znalazlem w okolicy tylko ta odleglosc ponawiam prosbe - poleccie kogos z WIELKOPOLSKI -PLIZZZZ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 12.04.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witamznalazlem firmę gotową przywiezc szambo betonowe z atestem do POZNANIA W cenie ok. 3.4tys - 10m3 cena z transportem i instalacją DLA DWOCH SZAMB W OKOLICY- MOZE JEST KTOS CHETNY???? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 12.04.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 WITAM A moze jakis kontakt na kogos z Wielkopolski - bardzo prosze na razie byl jeden i ponad 4tys za 10m3- a to troche duzo.... Oczyszczalni nie moge bo woda gruntowa niestety Ile placiliscie za szybkozlaczke? pzdr Podaję namiary na gościa o szamb. Pan Mietek tel. 605 302305 Zakładał mi szambo w zeszłym roku. Jak pamiętam wyszło około 4,4tys. z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 12.04.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 jak zobaczylem kwote to sie przestraszylem ale i tak zadzwonilem Wielgachne dzieki Śliwiok - mysle, ze pewnie dojdziemy do porozumienia z p. Mietkiem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 12.04.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 oczyszczalnie napisał: Faktem jest że studnia musi byc min.30m od drenarzu. a czy jest inna forma pozbywania się tego co wyjdzie - np doły chłonne - ja mam grunt nie przepuszczalny więc rozsączanie nie wchodzi w rachubę. zamiast betonowego 10 000l potwora na działce, ekologiczną 3-komorową oczyszczalnię ścieków (bezobsługową-polietylenową) a jaki byłby koszt dla 4-6 osobowej rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 23.04.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 dzis kupilem i zakopalem szambo stalowe 8m3 w ok. Poznania za razem 2.5tys a juz powaznie rozwazalem zakup za 4tys pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.04.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 ja wlasnie kupuje pod radomiem maja przywiesc do łodzi 1800 + transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts