mateo621 26.08.2020 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Dzień dobry, To mój pierwszy post na forum, więc proszę nie bijcie jeśli w złym dziale lub mało konkretnie Pewien czas temu zostałem właścicielem domku jednorodzinnego w stanie "około deweloperskim" (kupowane od osoby prywatnej). Po przebojach związanych z wykończeniem wnętrz przyszedł czas, aby zająć się wyglądem zewnętrznym. Większość elewacji jest już zrobiona (dom jest otynkowany), ale zastanawiam się jak wykończyć cokół. Budynek został postawiony na płycie fundamentowej, garaż jest obniżony względem reszty domu o około 35-45cm. Elewacja kończy się dość nisko (załączyłem zdjęcia, w razie potrzeby mogę dodać więcej). Z tego co widzę fundament został obłożony zielonym styropianem, a z zewnątrz została położona folia kubełkowa. Pytanie brzmi jak to wykończyć, żeby to jakoś wyglądało oraz spełniało swoje zadanie? W większości artykułów jest napisane, że cokół powinien mieć wysokość około 30-40cm, co w tym przypadku będzie ciężkie do osiągnięcia. Powinienem wręcz podnieść poziom działki przy domu i wyłożyć to kostką na równo z końcem elewacji / wysypać kamieniem, czy jakieś inne opcje ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.08.2020 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Mam podobnie. Muszę podnieść poziom gruntu. Pozostanie miejsce na wyprofilowanie od budynku i zasypanie żwirem. Wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.08.2020 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 zerknij w stopke, kanal yto cokolach Caparol+deska greinplast (to optycznie podobne) szeroko omowione w Otwocku (okolo 7 minuty filmu) pokazane i omowione w elewacji w Łazach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts