palazzo2k 27.08.2020 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Czołem, Mam dom z prefabrykatów, szkielet drewniany. Potrzebuję podpowiedzi jak zamontować daszek nad wejściem do domu.Profil ściany:Styropian 120mmOSB 12mmWełna 180mm Jakieś pomysły lub podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.08.2020 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Witam są dwa sposoby: 1 Destrukcyjny, ale dość częsty i trwały - to taki że od środka rozbierasz ścianę z reguły GK, następnie rozbiera się ocieplenie dostając do płyty OSB. Do niej przykręca się prostokąty z płyty OSB 18 celem wzmocnienia 12. Z zewnątrz wierci się 3x6 lub 3x8 otworów do wewnątrz przez obie płyty pod śruby 22mm Śruby przykręca się do płyt przez duże podkładki lub blachę - również w celu usztywnienia konstrukcji. Do śrub wystających mocuje się konstrukcję daszku nad wejściem. Coś takiego: Inny sposób to o postu ustawienie daszku wspartego o podłoże przed wejściem - mocowanie jest również przez elewację jednak od zewnątrz wkręca się śruby kotwiące w wewnętrzną strukturę OSB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palazzo2k 28.08.2020 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Dzięki, o opcji drugiej kompletnie nie pomyślałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts