heteranthera 28.08.2020 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej, Wykonawca zaproponował mi piec gazowy Immergas Tera 24 z zasobnikiem 125l i mam mu potwierdzić, czy może być taki, czy chciałbym jakiś inny. Poza tym termostat bezprzewodowy Tybox37, sonda zewnętrzna, pompa cyrkulacyjna LFP 15-14PWr, inne materiały. Ja się nie znam na tym, ale może Wy podpowiedzie. Domek piętrowy, 185m2, ogrzewanie podłogowe na dole i na górze, rodzina aktualnie 2 osobowa i planujemy powiększyć ją do 4. Co do samej obsługi systemu ogrzewania no to mamy instalacje w której ustawia się chyba na rozdzielaczu siłe przepływu wody w rurkach, na parterze jest chyba 12 a na piętrze 8 takich złączy regulowanych. Niektóre pokoje przez kilka lat nie będą wymagały takiego ciepła jak pokoje zamieszkane no i żeby nie latać do kotłowni ciągle aby regulować temperaturę.. to jest istotne. Z tego co mówił wykonawca to będzie jeszcze urządzenie przenośne Tybox 137 z pomiarem temperatury aby w konkretnym miejscu temperatura się podniosła to trzeba to urządzenie w tym miejscu postawić (nie wiem czy jedno wystarczy??). Nie mam pewności również co do tego Tyboxa, to jedno z tańszych urządzeń, widzę, że są 3 razy droższe dostępne ale czym one się rożnią.. To urządzenie chyba steruje tylko globalną mocą pieca ? Bo nie chciałbym aby ciepło było zależne od tego kto gdzie siedzi, bo zakładając że siedzi się tylko w salonie to domownicy w salonie mieliby ciepło a jeśli ktoś równolegle mieszka na górze to co będzie walka o to urządzenie ? To gdzie ono stoi chyba nie ma znaczenia bo w poszczególnych pokojach steruje się już tymi zaworami regulowanymi w ścianie? W pokojach nie ma żadnych kontrolek regulacyjnych. Wszystko jest już w stanie deweloperskim, podłogówka już zrobiona, podłogi wylane. Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez heteranthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2020 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Powinien się sprawdzić ,ma dobrą modulację, jest w atrakcyjnej cenie, nie wiem jak się sprawują te wymienniki ze stali nierdzewnej bo to taka nowość tej firmy ale zapewne są trwałe.Jeśli serwis jest osiągalny( polski serwis ale specjaliści:sick:) i ma kto wykonać okresowe przeglądy to nie widzę przeciwwskazań, aby taki kondensacyjny piec zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts