Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gruntowa PC w starym domu budżetowo < 10tyś

mac_612

Recommended Posts

A konkrety możesz?

Firma sporo może...

Etykietki i inne...

A frajer jesteś i tak!

(czemu sobie tego sam nie zrobisz?)

Gdzie byś nie zapukał - i tak Cię wyjelenią.

A "tymi ręcami" bez kwitów - nie łaska?

Przecież pisałeś - wiesz, dotykałeś, wąchałeś, No nie podpalałeś...

Adam M.

Etykiety takiej nie wydrukujesz. Nie da się.

Już Ci pisałem, że sam bez kwitów sobie zrobię albo kupię taką w odpowiedniej cenie jak autor tego wątku. Jest tego sporo. Proste. Ręce mam i pomoc też. Nie takie rzeczy robiłem, Tylko wiesz czasami nie warto. :p

PS. Nie wąchałem i nie podpalałem PC. Wiem co wiem.

Tyle.

Miłego. Do następnego, ale w inny wątku.

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja - nie.

Firma możliwości ma bo to FIRMA!

Dotarło czemu JA tego nie robię, choć to robię?

:lol:

Adam M.

Czasami zadziwjasz. Chodziło o firmę, a nie Ty jako Ty, a jak będziecie coś takiego mieli to cena tez będzie inna. Łapiesz. Chociaż na to co obecnie robicie to nie da rady. Pisałem.

Teraz juz wiesz dlaczego do was nie zapukam. Jak nie to przeczytaj poprzedni swój post. :D

:goodnight:

• 7 months później...
Mam nadzieje, że temat będzie motywacją dla innych.

Budynek paterowy połowa lat 90, ok. 140m2 ściana trójwarstwowa z pustką powietrzną i styropianem 5cm w środku, podobny styropian pod posadzką, 20cm wełny w skosach. Dotychczas ogrzewany drewnem (ok. 10 mp rocznie) w zwykłym kotle i kaloryferami w całym domu, co skutkowało wahaniami temperatur zimą od 17 do 28stopni.

Przy wielkim samozaparciu za pomocą chińskiej bruzdownicy właściciel położył w całym domu podłogówkę.

[ATTACH=CONFIG]447607[/ATTACH]

Hej @mac_612 dzięki za podlinkowanie tematu, nie trafiłbym na to bez referencji. Fajnie że udało się zrobić coś za takie nieduże pieniądze. Czekam na relację z testów po rozszerzeniu DZ o te spirale

No to niestety trzeba uzbroić sie w cierpliwość - do następnego sezonu. Jako ciekawostka to tej zimy pomimo żyłowania pompy na ujemnym DZ i przy temperaturze w domu 23'C koszt prądu (G12) jaki zużyła PC to niecałe 1300zł. Więc jest to kwota nawet niższa niż kwota za jaką można by teraz kupić potrzebną ilość drewna opałowego. A komfort nieporównywalnie większy.