kamil6 29.08.2020 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Hej, mam taki mix w postaci montażu okien, mam ciepły parapet, ale montaż okien na zwykłej piance, czy można jeszcze teraz coś polepszyć w tej materii ? przykleić od zewnątrz folię paroprzepuszczalną? coś to da na tym etapie? a drugie pytanie, jak poprawnie kleić styropian wokół okien, naoglądałem się tyle filmików na YT, jedni dokleja 2cm styropian, z kolei inni nakładają styropian elewacyjny 2-3cm na ramę okienną, co jest poprawniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemho 01.09.2020 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Możesz piane pomalować membranami soudatight zew i wewn. Ja kleje styr elewacyjny 2 cm na ramę do listwy przyokiennej. Jest szybciej zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sizar88 10.09.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Jeśli będzie robił to tylko te powłoki co kolega powyżej napisał, taśm, już nie dasz, bo masz otwór nieprzygotowany. Tylko pamiętaj, aby zastosować powłoki po obu stronach, bo zastosowanie tylko jednej nie ma najmniejszego sensu i nie będzie działać jak należy.Na koniec jak nie robisz jeszcze elewacji to powłoki i parapet trzeba zabezpieczyć przed UV. Edytowane 10 Września 2020 przez Sizar88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts