Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na jakim etapie zakonczyliscie roboty w tym roku?

Recommended Posts

Witam

Ja kończe sezon 31.12.04 :wink:

mam tynki , wylewki , troche gładzi, podłogówke, grzejniki ścienne(nie założone) bez kotła, bez glazury,drzwi i podłog. Mam zamiar dokończyć ocieplenie poddasza i gładź

Twoja chata ładnie wygląda w słońcu , szkoda że "ucięty dach" :wink:

Ja w tym roku kończę to na co mnie stać i wprowadzam się koło 15 grudnia - :D :lol: - święta u siebie ! Dokańczam cały parter, instalacje są, kocioł grzeje, jeszcze tylko gipsy na wełnę na poddaszu i je zamykam - podłogi i płytki na górze w przyszłym roku. Przemieszkam zimę na jednej kondygnacji.

• 3 weeks później...
Ja zakonczyłem na etapie stanu zamknietego z wszystkimi przyłączami, z ociepleniem wełna +tynk, piwnice ocieplone styropianem+siatka+grunt, w srodku wylewki, instalacje, a zaczynałem w marcu od "Zera" Jeszcze tylko w przyszłym tygodniu wywrotka gruzu na taras+zasypanie i wyrównanie tego piaskiem (ostrówek) i wystarczy. A od stycznia ocieplenie poddasza.

Chciałabym bardzo podłączyć kotłownię, zawiesić grzejniki i ogrzewać budynek. Mam nadzieję, że za parę dni gazownia da mi znać iż mogę podpisać umowę na dostawę gazu. Problem w tym, że uruchomienie kotłowni i zawieszenie grzejników, ze zrozumiałych względów, nie może nastąpić przed zainstalowaniem alarmu. Dodatkowy koszt....

Chciałabym bardzo podłączyć kotłownię, zawiesić grzejniki i ogrzewać budynek. Mam nadzieję, że za parę dni gazownia da mi znać iż mogę podpisać umowę na dostawę gazu. Problem w tym, że uruchomienie kotłowni i zawieszenie grzejników, ze zrozumiałych względów, nie może nastąpić przed zainstalowaniem alarmu. Dodatkowy koszt....

Witam,

Ja jeszcze nie zakończyłem, ale obecny stan to stan surowy zamknięty plus:

tynki wewnętrzne, wylewki, rozprowadzona instalacja wodna, centralnego, elektryczna, pod wiązarami rozciągnięte sznurki i kończę układać warstwę wełny (15cm), na zewnątrz skończyłem szambo i podłączone, ocieplony styropianem i zabezpieczony siatka z klejem.

Obecne prace prowadzę ogrzewając kominkiem (wkład kominkowy podłączony prowizorką) i piecykiem takim co do niego się wstawia butle gazową 11kg, a ja go podłączyłem do butli 2700 litrów :lol: ale kiepsko działa :( .

http://foto.onet.pl/upload/5/64/_384797_n.jpg

• 3 weeks później...