Still44 31.08.2020 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Witam, prośba o poradę jakie okna wybrać z serii budżetowej do bloku z wielkiej płyty: 1. Drutex Iglo 5 Clasic - 5 komorowe, Ug=1.0, Uw=0.89, 2 szybowe2. Dobrplast Avantgarde - 6 komorowe, Ug=0.6, Uw=0.89 2 szybowe3. Sonarol Optitherm - 6 komorowe, Ug=1.1, 2 szybowe4. Sonarol Optitherm - 6 komorowe, Ug=0.6, 3 szybowe Cenowo najtaniej Dobroplast potem solarol 2 szyby, drutex i sonarol 3 szyby. Jak mają się te firmy do okien Witraż ( takie mam w swoim mieszkaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.09.2020 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Przynajmniej realnie podchodzisz do tematu i nie łudzisz się że to super wybory. Nikt nie odpowiada - kto by chciał podjąć ryzyko i doradzać, tym bardziej że to nie marka będzie decydująca a wykonawca. Dwa dni temu oglądałem okna S. W trakcie ulewy ciekło z nich do środka jak z rynny, skrzydło się uchylało i otwierało zarazem, okno z balkonem połączone na zaprawę (bo balkony został stary). Udało się je wyregulować i znaleźć przyczynę przecieków. Zawinili ociepleniowcy którzy zakryli w całości otwory odwadniające. Okna nie potępiam, ale nic dobrego o nich nie napiszę. Za to mocno krytykuję wykonawców - nie popisali się. Mam nadzieję, że zrozumiałeś - wybierz wykonawcę, a nie markę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts