makusz 02.09.2020 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Na szczęście mam zamiar postawić dom szkieletowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.09.2020 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Dzięki za cenne wskazówki. Widzę, że zdania są podzielone. Na końcu i tak będę musiał sam podjąć decyzję. Płyta grzana przemawia do mnie bo wychodzi podłoga "na gotowo" Zależy mi na czasie i jak najmniejszej liczbie podwykonawców. Płytę i dom w stanie zamkniętym stawiają firmy, reszta w moich rękach. "Na gotowo" - dopilnuj tego. U mnie też miała być zatarta na gotowo. Troszkę się przedłużyło z betonem i zacieranie było wieczorem przy reflektorach - nie do końca wyszło... W sumie, wykonawca na swój koszt wylewał wylewkę samopoziomującą później na pewnych fragmentach płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 03.09.2020 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Już widzę jak to "na gotowo" wygląda po murowaniu i innych atrakcjach budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 03.09.2020 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 A co z innymi instalacjami? woda, prąd? wszystko w ścianach? Ja sam kafelkowałem cały dom, po raz pierwszy i mimo że wylewki były równe . nie było łatwe. Cięzko bedzie z płytą to zrobić. Chyba że na drugi dzień po wylaniu będzie przeprowadzona pielęgnacja powierzchni. Równanie, szlifowanie itp. W Stanach wszystkie betony tak się robiło na budowie, którą oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts