Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy da sie uprosić komornika?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Taka informacja na uboczu głównego zapytania...

Komisja śledcza chce zająć majątek Kulczyka

"Gazeta Wyborcza": Komisja śledcza pyta oficjalnie prokuraturę, jak wejść na majątek Jana Kulczyka. Giełdę elektryzuje wiadomość, że biznesmen sprzedał blisko połowę swoich akcji PKN Orlen za 650 mln zł.

całość - http://info.onet.pl/1011392,11,item.html

No i co z tego, że sprzedał, a może dzięki działalności Komisji Śmiesznej (tu Śledczej) to te akcje jaki rezydent skupił.

Komisja se gada, lata, jak osioł full serwis. O.EN (ueberallesy znaczy) MOL-a zaczęły wykupywać, a drugi czarny orzeł Litwinów. I se może Komisja skrzeczeć, że są patriotami jeno teraz Biały Orzeł z Orlenu do se może wszystkie zielone co to na inwestycje w Potęgę Polan miały iść w dupe wsadzić (przepraszam wszystkich urażonych) i jeszcze krzyczeć, że tę przyjemność to mu patri(di)oci zrobili.

O i jeszcze mogą na marsz za tydzeń do Grodu Przemysława przyjechać i w ramach tolerancji nade wszystko tęczę do klapy se przypiąć.

Gość M@riusz_Radom
Taka informacja na uboczu głównego zapytania...

Komisja śledcza chce zająć majątek Kulczyka

Nie ma podstaw prawnych. Do tego komisja nie ma mocy prawnej aby wydac takie polecenie. Tak to jest, ze nie ma aktu oskarzenia - nie mozna nic zrobic.

A ze sprzedal akcje, jego prawo ;) ktoś zbije na tym kokosowy interes.

Akcje poszły po niższym kursie, wystarczy poczekać aż ludzie zapomną o tej całej aferze i akcje znowu zyskają na wartości.

Trzeba miec tylko tyle pieniazkow, aby moc sobie pozowlic na zamrozenie ich na rok dwa :)

Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby akcje zostały kupine przez spółke podległą Kulczykowi..

Ciekawe czy dr. prawa międzynarodowego nie wykaże przed jakimś sądem ile go ta zabawa wyniosła pod kreska (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

A za zabawy posłów to zapłaci:

"Pan zapłaci, Pani zapłaci..."(oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

A korzyści z poprzedniej afery to bicie piany w mediach i jakiś tam wyroczej, a reszta hydry działa na innych płaszczyznach (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

Gość M@riusz_Radom

Pewnie, że będzie się domagał odszkodowania.

Jego firma traci konkretne pieniądze i konkretnych klientów przez pomówienia osłów z komisji ;)

A zapłaci za to taktycznie i Kroyena i Mariusz_Radom i ....

.....i jeno Komisarze nie zapłacą, bo ini żyją z diety a nie z wypracowanego dochodu. Więc cytując też medyka, działają wg hasła:

"mam wszystko w tyle"

pierdutne killery gospodarki (hasło można rozszerzyć na pozostałych dietetyków z Wiejskiej). :evil:

PS. W stolicy RP (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

Gość M@riusz_Radom
.....(hasło można rozszerzyć na pozostałych dietetyków z Wiejskiej ). :evil:

Coz za afront :lol:

Ja mam dzialke na Wiejskiej i mam zamiar tam kiedyś mieszkać, chyba wystapię o zmianę nazwy ulicy, źle się rodakom kojarzy :)

Kroyena, nie wiedziałam, hm potrafisz wytłumaczyć na jakiej podstawie?

Proste - padnie mu firma .

Co do reszty postów, Paty ma ABSOLUTNĄ rację.

Nie wierze, ze ten człowiek nie dostał najpierw wezwania gwoli wyjaśnienia ewnetualnych nieprawidłowości, później nie dostał wezwania do zapłaty ( o ile nieprawidlowosci byly ) a poźniej pisma od komornika o wszczęciu postepowania egzekucyjnego.

No sorry, każda z tych instytucji działa w ramach ustanowionego prawa i obowiązują je określone procedury.

Ten człowiek NIE mógł nie wiedziec o toczącycm się wobec niego postępowaniu.. I albo 'nie chciał wiedzieć" albo wykazywał postawe nieobcą naszym przedsiębiorcom "a moga mi naskoczyć", jakoś dziwnie obstawiam tę drugą..

Jeśli wiedział, to jest..... niemądry jesli przyjmował wpłaty na swoje firmowe konto, mógł załozyć konto w banku na tesciową i tam przelewać zaliczki czy nalezności..

Kroy, faktycznie, wykręca mi wnętrzności jak patrzę na to co się wyrabia z naszymi podatkami, ale jakoś nie ptorafię sobie wyobrazić co by sie dzialo gdybyśmy ich wgóle nie płacili.

To sa porady wiejskiego biznesmena. Kup sobie telewizor, albo radio to moze usłyszysz o Panu Klusce, bo prąd to chyba masz.

Dokonywanie operacji na koncie tesciowej zamiast firmowym to nie tylko blokada pieniążkow, ale i swobody spacerowania.

Procedura egzekucji komorniczej opisana przez Ciebie to swiat wedlug znawców tematu o rodowodzie budżetowej pensyjki lub biznesmenow z onemancompany, dla których "nowy ZUS Hausnera i tak ich nie dotyczył

z uwagi na "ogromne obroty". (Na szczęście głupoty nie uchwalono).

To co napisałeś to sie zgadza w przypadku braku ważnego biletu w autobusie, a nie dzialan ZUS i US.

Jak kiedys kolego kupisz materialy za 100 000zl wynajmniesz ludzi za

50. 000zl i wystawisz fakture na 200.000zł, a klient Ci nie zapałaci.

To sie dowiesz jak dziala US cobys zaplacil podatek od tej fakturki.

Komornik zajął mi konto. Nie było na nim moich pieniędzy, lecz klienta, który wpłacił mi zaliczkę na zamówiony sprzęt. Czy jest taka możliwość aby komornik oddał mi choć część pieniędzy? Dodam, że na razie mam tylko zablokowane pieniądze na koncie, komornik jeszcze ich z konta nie ściągnął. Chodzi o komornika z urzędu skarbowego.

Nie ma takiej możliwości. Komornik odblokowuje konto tylko i wyłącznie w momencie uregulowania należności względem US, bądz uduwodnienia mu niezasadności zajęcia konta. Miełm analogiczną sytuację pod koniec ubiegłego roku, w sumie też przez własna głupotę, bo miałem duże spiętrzenie wydatków i pomysłałem sobie, że jak zapłacę VAT za 2 miesiące a nie teraz to conajwyżej naliczą mi odestki, a podatek dochodowy można zapłacić dopiero w miesiącu następnym od tego w którym realnie otrymałem płatność za fakturę. Niestety US nie wykazał zrozumienia dla mojego toku myślenia i na tydzień przez Bożym Narodzeniem i zaplanowanym wyjazdem sylwestrowo-noworocznym zostałem bez dostępu do środków na koncie. Dodam jeszcze że u mnie sytuacja była taka, że byklem winny US kwotę X, a w momencie, gdy pojawił się tytuł egzekucyjny, czyli na ten tydzień przed świętami miałem na koncie kwotę ok. 6X, czyli komornik teoretycznie mógł wziąć sobie kasę pozostawiając mi te 5X. Ale tak też nie jest!!! Miałem zablokowane wszystkie środki do czasu oficjalnego odblokowaia, czyli potwierdzenia do komrnika prez US, że nie zalegam już. Na szczęscie wyrobiłem sie przed świętami w szystko skończyło sie Happy Endem

Gość M@riusz_Radom

To sa porady wiejskiego biznesmena. Kup sobie telewizor, albo radio to moze usłyszysz o Panu Klusce, bo prąd to chyba masz.

Jak kiedys kolego kupisz materialy za 100 000zl wynajmniesz ludzi za

50. 000zl i wystawisz fakture na 200.000zł, a klient Ci nie zapałaci.

To sie dowiesz jak dziala US cobys zaplacil podatek od tej fakturki.

Wyjątkowo skomentuje, bo mnie to rozbawiło ;)

Komentarz : ROTFL..

Pan Kluska miał kłopoty z innego powodu, taki wielkomiejski biznesman jak ty powinien to wiedziec, przyklad ktory podales nijak ma sie do sytuacji w ktorej ON sie znalazl.

A jesli faktycznie wdepnąłeś w takie szambo jak opisałeś to dedykuje Ci takie powiedzenie : Wyżej dupy nie podkoczysz..

Skoro twoja firemka nie ma wystarczajacego zaplecza finansowego aby odprowadzic podatek od takiej fv, to niech nie bierze sie za robote warta 200k :) Lama i wiejski biznesman z ciebie ;)

Jakbys mial zaplecze finansowe to bys zaplacil podatek i odzyskiwal przez sąd i komornika swoje należności a teraz to przyjdzie zamknąć firemke isc na bide i starac sie odzyskac swoje pieniazki.Tylko skad kasa na adwokata i sądy ? Tak własnie drogi kolego kończą wiejscy biznesmeni ktorzy wzieli robote ktora ich przerasta.

A ja jak zwykle stanę okoniem :D

Robiłam kilka takich "interesów", których wartość przekraczała wielkość mojego konta. Co prawda w mojej branzy przewaznie płaci sie przed wykonaniem uslugi, ale znam kilka biur, które na tym popłynęło.

Więc nie dziwi mnie przykład gościa, jedynie zasady rozliczenia. Nie mam kasy na tak duże ryzyko to bardziej się pilnuję. Mam w końcu rodzinę, dom, nie mogę jednym ruchem zachwiać ich stabilnością.

Gość M@riusz_Radom
A ja jak zwykle stanę okoniem :D

Wcale sie nie zdziwilem :D

Robiłam kilka takich "interesów", których wartość przekraczała wielkość mojego konta. Co prawda w mojej branzy przewaznie płaci sie przed wykonaniem uslugi, ale znam kilka biur, które na tym popłynęło.

Więc nie dziwi mnie przykład gościa, jedynie zasady rozliczenia. Nie mam kasy na tak duże ryzyko to bardziej się pilnuję. Mam w końcu rodzinę, dom, nie mogę jednym ruchem zachwiać ich stabilnością.

Ale w biurach pordóży płaci się przed wykonaniem usługi, masz większy komfort psychiczny.Ja tez znam kilku kolesi ktorzy pozamykali biznesiki bo wzieli sie za robote ktora albo ich przerastala albo trafiali na wiekszych cwaniakow od siebie.Nasz gosc chyba mial tego pecha ze jemu sie skumulowalo jedno z drugim..

1

Wyżej dupy nie podkoczysz..

2

Jakbys mial zaplecze finansowe to bys zaplacil podatek i odzyskiwal przez sąd i komornika swoje należności a teraz to przyjdzie zamknąć firemke isc na bide i starac sie odzyskac swoje pieniazki.Tylko skad kasa na adwokata i sądy ? Tak własnie drogi kolego kończą wiejscy biznesmeni ktorzy wzieli robote ktora ich przerasta.

1. To jest mottto dla tych co od sprzedazy jablek i ogorkow w budce zaczeli i to jest szczyt ich marzen.

Bo niby jak tworzy sie kapital od zera kolego. Miec milion i tak wydawac zeby starczylo do konca zycia to jak juz dalem do zrozumienia szczyt marzen szeregowej budżetówki i właścicieli REGONU a nie firmy.

2.

Synku zycie to nie podręcznik ekonomi i prawa. Te twoje metody to działają jak otwarty parasol w d.p.e.

Nie zamknę firemki bo sie ubezpieczyłem w KUKE, a i dług odzyskałem częściowo.

Gość M@riusz_Radom
1. To jest mottto dla tych co od sprzedazy jablek i ogorkow w budce zaczeli i to jest szczyt ich marzen.

Bo niby jak tworzy sie kapital od zera kolego. Miec milion i tak wydawac zeby starczylo do konca zycia to jak juz dalem do zrozumienia szczyt marzen szeregowej budżetówki i właścicieli REGONU a nie firmy.

2.

Synku zycie to nie podręcznik ekonomi i prawa. Te twoje metody to działają jak otwarty parasol w d.p.e.

Nie zamknę firemki bo sie ubezpieczyłem w KUKE, a i dług odzyskałem częściowo.

Znowu ROTFL .

Taki znawca biznesu i dal sie zaladować w jajo ;)

Starczy już mojego pisania w tym wątku, koles ktory wyglasza takie nauki pyta czy z komornikiem da sie cos zalatwic....Ktoś tu ostro wali ściemę.

Ja jestem przeciwny oszukiwaniu fiskusa !

Podatki trzeba płacić, jak kazdy bedzie unikal placenia to czeka nas druga Argentyna ;)

A potem taki autor postu psiamoczy ze nie ma kasy na oswiate, sluzbe zdrowia czy inne ustrojstwo. A z czego ma byc ta kasa jak nie z naszych podatkow?? :)

Ja skomentowałm tylko twoje opinie i nie zakładałem tego tematu, bo to

żart albo choroba.

Z twoich podatkow to na peno wiele sie nie zbuduje.

Oszczędź sobie wstępu typu "nie chce mi se z tobą gadac", bo do ciebie bardziej pasuje "widzę ciemność".

Gość Komornik
Ja skomentowałm tylko twoje opinie i nie zakładałem tego tematu, bo to żart albo choroba.

Oszczędź sobie wstępu typu "nie chce mi se z tobą gadac", bo do ciebie bardziej pasuje "widzę ciemność".

On przynajmniej potrafi sie podpisac wlasnym nickiem a ty jestes tchorzliwym smrodem bo wylogowujesz sie przed napisaniem odpowiedzi w tym temacie. Dla mnie tacy ludzie jak ty to skonczone zera...

A wracajac do tematu to NIE ma takiej mozliwosci. Konto jest zabezpieczone na poczet zaleglych podatkow.

Gość M@riusz_Radom
Ja skomentowałm tylko twoje opinie i nie zakładałem tego tematu, bo to żart albo choroba.

Nie motaj sie w zeznaniach skarbie.

A ja chcesz sobie pogadac, to miej odwage napisac do mnie na adres mailowy, wtedy przestaniesz juz byc tak anonimowy i pewnie spuscisz z tonu.