Program93 01.09.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Czy możliwym jest naprawa elewacji . Ściany wysokie na 8 metrów szerokie na 7 pod światło czy przy lampie elewacyjnej widać zakłady z siatki . Klej siatka klej i potem na drugi raz klej potem tarcie papierem ściernym a i tak wyszły nierówności . Druga sprawa to montaż na nowo uchwytów rur spustowych wody . Obecnie obsadzone plastiki kołki specjalne długie na 30cm po paru miesiąca wyrobiły już luz w wełnie i tynku . Kolega z forum radził obsadzenie prętów na kotwe chemiczna , ale nadal może to pracować w elewacji grubej na 12cm . Może nie od razu ,ale z czasem będę chciał to poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.09.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 no jest mozliwe na etapie siatki z klejem - 2ga warstwa siatki z klejem. pytanie czy to na prawde koneiczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 01.09.2020 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Właśnie przy cokole było tak robione i tego problemu nie ma . Ogólnie budynek już otynkowany jeżeli to nie jakiś duży błąd wykonawczy to odpuszczę założę jakieś słabe żarówki w lampach to nie rozproszy się na ścianę . Rynny mnie trochę bardziej drażnią plastiki i krzywy montaż haków . Przy nowym wyznaczeniu i zakotwieniu stare otwory wystarczy zapiankować i zalepić tynkiem czy systemowo się bawić i dodatkowo wcisnąć trochę siatki czy tam klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.09.2020 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 jak juz otynkowane to polubic. bo to dzialac bedzie, co najwyzej srednio wygladac moze. otwory zapianowac, zamknac poliuretanem lub tynkiem. tynk peknie, poliuretan nie - ale bedzie widac - tyle ze to male dziurki. imo lepiej poliuretan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 01.09.2020 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Czyli muszę wyposażyć się w sike i kolejne pęknięcia czy to przy parapetach lub jakieś uszczerbki nie kamuflować tynkiem bo znowu spęka . Wiem ,ze kwestie hydroizolacji i wierzchniej warstwy nie są panu również obce . Proszę powiedzieć bo nagrywam ekipę do kamiennego dywanu na balkon , jest on już pokryty wstępnie hydroizolacja dwuskładnikowa kerakoll jedna warstwa zatopiona w siatce z włókna szklanego dla wzmocnienia i to super równe nie jest bo są ślady od pacy . Teraz nowy wykonawca pracuje na innym producencie i zaleca cały swój system przesmarować gruntem 1-2 warstwy izolacji i ta żywica . Czy można tak stosować różnych producentów i czy taka nie tania posadzka będzie już obarczona fiaskiem i problemami ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.09.2020 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 kamienny dywan potrzebuje innego szlamu niz ten kerakoll. niestety pod kamienne szlam powinien byc sztywny. zatem teraz juz nie ma wyjscia - zaproponowane rozwiazanie wykonawcy jest akceptowalne. z czystej ciekawosci na czym pracuje wykonawca z tym kamiennym dywanem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 02.09.2020 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 System producenta HARD . Wzornik i realizacje całkiem fajne , ogólnie mało firm się ogłasza dlatego wybór miałem z 2 w okolicach . Owy balkon był robiony przy elewacji obity osb struktonit obróbka i orynnowaniem , cały system izolacji ocieplenie i wylewka podejrzewam ,ze osb trochę napęczniało i po paru miesiącach pod spodem widać coś takiego : https://zapodaj.net/c04167a808c09.jpg.html Spód balkonu ocieplony Kołki siatka klej I tynk , ale ewidentnie widać , ze poszło od OSB . Jak to ładnie teraz naprawić ? Ponownie zapytam nałożenie pędzelkiem tynku w te szpary nic nie da i rysy wyjdą ponownie ? Dekarz mi doradził obwódkę z blachy zrobić , ale to słabo będzie wyglądało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.09.2020 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 pachnie kataklizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 03.09.2020 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.09.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Dzięki ... nie ma to jak podtrzymac na duchu ale powaga, to moze byc spory problem. Adrian "moj doradca" z ramienia GP - specjalizacja - kamienne 667667897 zarezerwuj sobie z 1-2h na rozmowe i poprowadzi Cie za raczke pkt po pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 03.09.2020 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2020 Balkon przygotowany tak płyta Balkonowa ,dysperbit ,papa Wierzchniego krycia , ,styrodur na klej 190 ,folia ,wylewka z uszczelniaczem i na to kerakoll hydroizolacja . Tak balkon przygotowałem pod przyszła posadzkę płytki lub dywan z kamieni . Tak jak zatwierdziłes pójdzie na to grunt izolacja i żywica producenta hard od dywanów . Wiem, ze po drodze były błędy jak brak papy podkładowej czy styrodur na piankę lub lepik . Po drodze pod obróbkę do czoła został przykręcona płyta osb która spęczniała przy Wylecę potem struktonit rynny obróbki . Od spodu tego balkonu cały system ocieplenia . Te pęknięcie to jest właśnie osb które chyba przechlo i się skurczyło . Powstała widoczna Rysa czy ona jest tak wielkim problemem ? Nie mogę tynkiem tam pomazac zaprawki od pęknięcie i nie będzie tematu ? Nie wiem czy robić taki „test” zwrócić się do wykonawcy o pomoc czy do dekarza i „piękna” obróbkę z blachy wzdłuż struktonitu przykrywająca osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.09.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Odnośnie rynien (rur spustowych)Wkleiłem na kotwę chemiczną w ścianę przed ociepleniem, pręt M8 23cm dł. Założyłem dużą podkładkę, na to rurkę 1/2" z PP i znów podkładkę i nakrętkę.Cały element jest schowany w ociepleniu, a wystaje tylko 3cm gwintu ze ściany. Rury spustowe ani drgną na tak zamontowanych uchwytach. Możesz naprawić swoje mocowanie uchwytów, wydłubując istniejące kołki rozporowe i zastosować pręt na kotwę chemiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 05.09.2020 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Brak mi słów . Jedno powiem pomocy jak to naprawić ? https://zapodaj.net/3f871e0d9b306.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/cebabd07fb4da.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/e8bafbab4a539.jpg.html Balkon do gory zaizolowany hydroizolacja tak jak wczesnojesiennym pisałem wylewka sama była z dodatkiem uszczelniacza . Na dniach będzie położony cały system kamiennego dywanu . Moim zdaniem problemem jest czoło balkonu niezaizolowane i tam woda leci przed obróbka . https://zapodaj.net/951d73de62fea.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.09.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 no brakuje w warstwie hydro profili. powinny juz byc na tym etapie. ponadto mogli zrobic cokolik w elewacji - tez bedzie problem. potrzebujesz na prawde dobrego goscia od tego kamiennego zeby to ogarnac. a pozniej jak juz rozwiazasz problem cieknacego czola balkonu - poprawic od dolu. i malo tego masz malo czasu - bo jak tak zostanei na zime - bedzie dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 05.09.2020 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Profile będą właśnie przy kamieniu na załamaniu przy czole . Cokół przy elewacji jest, ten widoczny tynk to spod balkonu i pęknięcie wzdłuż OSB (teraz wiem dlaczego się zrobiło ) firma wydaje się dobra znają materiał i producent tez ok cenowo 400zl/m2 to pewnie sporo ? Sam Material producenta to pewnie kwestia 200-250zl/m2 ? Poprawione zostanie już we wrześniu . Już Wcześniej czoło gruntem pomalowałem żeby obróbka się licowałA z drogi , ale to musi być tak chłonne miejsce i woda załamujący się ,ze to chłonie bo pas nadrynnowy jest wysunięty w wylewkę i obrobiony silikonem wiec od tego już szczelne musi być . Szanuje pana za wiedzę i pomoc w rozwiązaniu problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.09.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 w kamiennym odsunalem to od siebie, przekazane do Konrada u nas. wiem ze material na kamienny moze kosztowac czasami 200 a czasami 500zl na mkw - Konrad to doskonale liczy i tym sie u nas zajmuje - ma wieksze ode mnie doswiadczenie. ja mam wystarczajaco duzo roboty z elewacjami, a te kamienne to tez wcale materialowo zeby to dobrze policzyc nie taka prosta sprawa. jak sa jakies pytania dot. kamiennego to konrad (at) med-bud.pl (napisane tak zeby roboty spamujace nie wylapaly) i on to moze zweryfikowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts