coachu13 01.09.2020 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Pytanie do tych, którzy to robili już.Wystarczy przykręcić umywalkę do blatu syfonem czy podklejać ją silikonem/klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.09.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Pytanie do tych, którzy to robili już. Wystarczy przykręcić umywalkę do blatu syfonem czy podklejać ją silikonem/klejem ? Wydaje się, że tutaj jest to pokazane dobrze a nawet najlepiej bo nie jest u niego prosto - i ma wszelkie usterki które mogą wystąpić podczas montażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.09.2020 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Pytanie do tych, którzy to robili już. Wystarczy przykręcić umywalkę do blatu syfonem czy podklejać ją silikonem/klejem ? Jeśli masz blat z kamienia, możesz nie dawać silikonu na zewnętrznej krawędzi styku umywali z blatem, tylko pod umywalką, by go nie było widać. Musisz go jednać tak dać, by woda dziurą w blacie nie wpływała do szafki. Jeśli blaty wrażliwe na wodę, trzeba nie dopuścić, by woda pod umywalkę wpływała, więc silikon na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.09.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Przecież w tytule ma, że blat jest drewniany? Sylikon na miejsce cięcia i pod umywalkę od środka(pod blatem) nie pod umywalkę inaczej będzie syf na blacie - (sylikon po pewnym czasie ok roku, dwóch wejdzie w reakcje z drewnem i będą czarne plamy - niekiedy widać je spod umywalki dlatego nie daje się od strony blatu.)Znaczące firmy mają specjalną uszczelkę teflonową by umywalka stała, a miejsce styku było idealnie szczelne. Dla bardziej zapobiegliwych można samemu wyciąć taką uszczelkę jeśli jej brak, a nadmiar ściąć tak jak się to robi przy sanitariatach wiszących. Dokręcają umywalkę można zniwelować widok krawędzi łączenia z blatem i zachować lepszą szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 01.09.2020 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Blat drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.09.2020 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Blat drewniany. Mam na blacie drewnianym zaolejowanym 5 lat, zrobione jak pisałem wyżej. Żadnych plam nie mam, tyle że u mnie obok wisi mały ręczniczek, którym po myciu blat się wyciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts