sergiusza 02.09.2020 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Mam pokrycie dachowe z powłoką purmat, czy potrzebna jest konserwacja dachu, a jeśli tak to jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.09.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Mam pokrycie dachowe z powłoką purmat, czy potrzebna jest konserwacja dachu, a jeśli tak to jaka? A co firma Ruukki na to ? wydaje mi się , że nie ma w warunkach, aby w jakikolwiek sposób konserwować dach. Oczywiście można tą powierzchnię umyć , jeśli wydaje się zbyt bardzo zanieczyszczona, polecane są jak pamiętam szampony do karoserii samochodowych ostatnio modne z nano cząsteczką (ale bez wosku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blachy Pruszyński 02.09.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2020 Dzień dobry. Dachy pokryte blachą powlekaną wymagają okresowych przeglądów. Nie ma znaczenia jaka została zastosowana powłoka zabezpieczająca. Konserwacja polega głównie na usunięciu nalotów i pyłów kominowych, które pozostawione przez dłuższy okres czasu mogą prowadzić do uszkodzenia blachy. Szczególną uwagę należy zwracać na miejsca wokół kominów. Jeżeli podczas przeglądu pokrycia zauważone zostaną miejscowe uszkodzenia w powłoce lakierniczej należy wykonać korekty malarskie. Poniżej link do artykułu, który opisuje dokładniej temat konserwacji dachu.Nadchodzą zimowe porządki! Co warto sprawdzić jesienią? ______________________________________Powłoki zabezpieczające powierzchnię blachy stosowane przez Blachy PruszyńskiDostępne powłoki ochronne - Blachy Pruszyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts