Wujor 11.09.2020 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 A jaki mniej więcej koszt "klimy"? - chciałbym poddasze zaopatrzyć w instalację (3 m0że 4 pokoje około 60m2, wyskości standardowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 11.09.2020 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Zależy jeśli masz smykałkę do techniki bierzesz z allegro zestaw do samodzielnego montażu z wypożyczeniem pompy próżniowej i spokojnie zmieścisz się z 2000 PLN/urządzenie, Jeśli chcesz robić to przez firmę zaproponują Ci urządzenie multisplit (1 agregat zewnętrzny 3 lub 4 wewnętrzne) ale koszt samego urządzenia to przynajmniej 10000 PLN z montażem pewnie 15000 PLN. Na Twoim miejscu jeśli na górze masz jakiś ciąg komunikacyjny tam bym zainstalował klimę o mocy 5kW i rozdmuchała by po pokojach chłodne powietrze koszt z montażem przez firmę w granicach 3500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 11.09.2020 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Normalne schody zabiegowe na poddasze a tam 3 lub 4 pokoje do klimatyzowania, w lecie bardzo gorąco bo od południowo - zach. strony. Czyli jak mówisz? jakaś jednostka w centralnym miejscu i tam rozdmuchiwanie? problem w tym że młodzież obecnie lubi intymnośc i drzwi mają pozamykane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Sam u siebie myślę o montażu klimy, ale czy jednostkę zewnętrzną można zamontować na południowej ścianie? Nie ma problemu - niestety chyba szybciej napis rodzaju klimy wyblaknie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2020 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Normalne schody zabiegowe na poddasze a tam 3 lub 4 pokoje do klimatyzowania, w lecie bardzo gorąco bo od południowo - zach. strony. Czyli jak mówisz? jakaś jednostka w centralnym miejscu i tam rozdmuchiwanie? problem w tym że młodzież obecnie lubi intymnośc i drzwi mają pozamykane... To jest właśnie największy problem z rozdzieleniem tej instalacji , pierwsze myślałem o klimatyzacji kanałowej, i rekuperatorze, aby to rozganiał, zamontowałem Split-a centralnie w środku domu i nie wiem pierwsze doświadczenia jak najbardziej pozytywne ale wszystko okaże się po dłuższym okresie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 11.09.2020 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Sam u siebie myślę o montażu klimy, ale czy jednostkę zewnętrzną można zamontować na południowej ścianie? Nawet lepiej lepszy COP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Nawet lepiej lepszy COP Tylko do grzania i z funkcją inwertera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts