hetii 04.09.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 (edytowane) Dzień dobry. W zakupionym od dewelopera bliźniaku została wykonana wylewka betonowa na ogrzewania podłogowe. Wokół niej znajduje się z 4m taśma tak jakby z pianki która robi za dylatację. Następnie zgłosiłem się do firmy która ma układać panele winylowe i zostałem poinformowany że ów taśmą która wystaje z pierwotnej wylewki betonowej, zostanie wycięta na obrzeżach, czyli będzie zrównana z obecną podłogą, a następnie zostanie wylana wylewka samopoziomująca o grubości 3m, a następnie zostaną przyklejone na to panele (same panele niby mają być klejone z zachowaniem dylatacji). Czyli finalnie wyjdzie, że wylewka pierwotna będzie miała dylatacje, wylewka poziomująca nie, i panele klejone na tą wylewkę już tak.Czy takie rozwiązanie jest poprawne? Na koniec dodam, że na paru ścianach mam pozostawioną pustą przestrzeń pomiędzy wylewką pierwotną a ścianą aby ułożyć w tych miejscach dodatkowe okablowanie. Szerokość tych szczelin to ok 4cm a głębokość 6cm, długość tak jak biegnie ściana. Firma od winyli zaproponowała że uzupełni te braki masą b-turbo uzin i że ów masa po 2 godzinach ma być już gotowa do tego aby lać wylewkę. Czy informacje jakie otrzymałem są zgodne ze sztuką budowlaną, czy po prostu firma stara się zrobić mnie w balona? Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 4 Września 2020 przez hetii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts