adamdudzik 04.09.2020 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Cześć, mam pytanie, chce zrobic maly porządek z pokojem. Wyrównać ściane - tutaj zrobie przedścianke za pomocą atlas-m system i dołozyć sufit podwieszany. Musze zastosowac atlas m-system gdyż tylko on daje mi możliwosc maksymalnego zbliżenia się do oryginalnej ściany (kleić nie chcę) a wnęka drzwiowa jest bardzo blisko ściany i stelaż na profilu + płyta kg nie wejdzie. Następnie chce zrobić porządek z sufitem - tutaj stelaż jednopoziomowy na wieszakach ES. Profile CD równolegle do przedścianki z gipsu - ściana z przedścianką jest krótszą ścianą w tym prostokątnym pomieszczeniu. I tutaj pytanie - czy muszę kręcic profil UD do przedścianki z płyty kg? Na logikę to nie bo przecież nie będzie spełniał żadnej funkcji, czy prawidłowe będzie przykręcenie profili UD do pozostałych ścian (tradycyjna ściana murowana) i pozostawienie przedścianki z płyty kg bez profilu i umieszczenie pierwszego profilu CD w bliskiej odległości od przedścianki? Czy też konieczne jest przykręcenie profilu UD do przedścianki z płyty kg? Jeśli tak to w jakim celu i jak to wykonać skoro profil wkręcony do samej płyty kg nie odznacza sie jakąś super wytrzymałością. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/257080-%C5%9Bciana-i-sufit-p%C5%82yta-kg-atlas-m-system-i-klasyczny-stelaz-jednopoziomowy-na-es/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamdudzik 06.09.2020 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Dla potomnych.Odpowiedzi znalazlem gdzie indziej. Boczny profil UD nie jest potrzebny, w zamian wystarczy blisko sciany przykrecic profil cd Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/257080-%C5%9Bciana-i-sufit-p%C5%82yta-kg-atlas-m-system-i-klasyczny-stelaz-jednopoziomowy-na-es/#findComment-7836808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts