Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć, mam pytanie, chce zrobic maly porządek z pokojem. Wyrównać ściane - tutaj zrobie przedścianke za pomocą atlas-m system i dołozyć sufit podwieszany.

Musze zastosowac atlas m-system gdyż tylko on daje mi możliwosc maksymalnego zbliżenia się do oryginalnej ściany (kleić nie chcę) a wnęka drzwiowa jest bardzo blisko ściany i stelaż na profilu + płyta kg nie wejdzie.

Następnie chce zrobić porządek z sufitem - tutaj stelaż jednopoziomowy na wieszakach ES. Profile CD równolegle do przedścianki z gipsu - ściana z przedścianką jest krótszą ścianą w tym prostokątnym pomieszczeniu.

I tutaj pytanie - czy muszę kręcic profil UD do przedścianki z płyty kg? Na logikę to nie bo przecież nie będzie spełniał żadnej funkcji, czy prawidłowe będzie przykręcenie profili UD do pozostałych ścian (tradycyjna ściana murowana) i pozostawienie przedścianki z płyty kg bez profilu i umieszczenie pierwszego profilu CD w bliskiej odległości od przedścianki? Czy też konieczne jest przykręcenie profilu UD do przedścianki z płyty kg? Jeśli tak to w jakim celu i jak to wykonać skoro profil wkręcony do samej płyty kg nie odznacza sie jakąś super wytrzymałością.

Pozdrawiam