Ikjam1337 04.09.2020 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Witam, Zostałem niemiło zaskoczony, gdy wszedłem do jednego z mieszkań na nowo budowanym osiedlu, na którym również kupuję mieszkanie. W załączeniu wysyłam zdjęcie z jednego z sąsiednich budynków, mój jeszcze jest w budowie. Prowadzona jest tak instalacja gazowa do łazienki do pieca - przez praktycznie połowę salonu. Deweloper twierdzi, że jest to zgodne z projektem i nic z tym nie zrobi, nie może inaczej tego poprowadzić (nawet w sypialni nie, bo ponoć nie można rur gazowych tamtędy prowadzić. Po elewacji nie można tego zrobić, bo obok jest bliźniacze mieszkanie i obie łazienki występują w środku budynku. W związku z powyższym potrzebuję drugiej opinii, póki budynek z moim mieszkaniem jest budowany. Czy jest szansa, że można w inny sposób poprowadzić rury? Zadowoliłbym się już nawet poprowadzeniem tego w sypialni zamiast w salonie. Jak rozumiem są to rury stalowe i gwintowane (nie spawane) więc to w ogóle można tak po salonie poprowadzić? A jeśli wymieniliby na rury miedziane to można byłoby w sypialni? Z góry dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts