Patryk94 06.09.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć, planuje budowę domu (maksymalnie 130m2 + garaż, dom parterowy bez piwnicy) i zastanawiam się jakie ogrzewanie wybrać a niestety w ogóle się na tym nie znam. Dom będzie wybudowany w Poznaniu więc mam możliwość przyłączenia się do gazu. Zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem nie byłoby dorzucenie do tego paneli słonecznych i pytanie czy jestem w stanie dzięki temu ogrzać dom, mieć ciepłą wodę i jeszcze korzystać z prądu jako źródła światła. Dodatkowo przy takim rozwiązaniu co wybrać - tradycyjne grzejniki czy ogrzewanie podłogowe ? Pozdrawiam,Patryk Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/257113-tanie-ogrzewanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.09.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć, planuje budowę domu (maksymalnie 130m2 + garaż, dom parterowy bez piwnicy) i zastanawiam się jakie ogrzewanie wybrać a niestety w ogóle się na tym nie znam. Dom będzie wybudowany w Poznaniu więc mam możliwość przyłączenia się do gazu. Zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem nie byłoby dorzucenie do tego paneli słonecznych i pytanie czy jestem w stanie dzięki temu ogrzać dom, mieć ciepłą wodę i jeszcze korzystać z prądu jako źródła światła. Dodatkowo przy takim rozwiązaniu co wybrać - tradycyjne grzejniki czy ogrzewanie podłogowe ? Pozdrawiam, Patryk Wybór podłogówki lub grzejników nie zalezy w zadnym stopniu od planowanej instalacji PV, inaczej mówiac co ma piernik do wiatraka. Wybierz podłogówkę, dlaczego? to jest opisane w wielu watkach tego forum. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/257113-tanie-ogrzewanie/#findComment-7836800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts