jacobss 06.09.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Witam jestem w trakcie remontu : 1: mam zrobione gładzie w pokoju ( robił je fachowiec ) po pomalowaniu farbą na pierwszy raz wyszły babole w postaci bruzd , delikatnych dziurek i pęcherzykó w - poprawie to gładzią punktowo w miejscach poprawek i tutaj pytanie po poprawieniu i poszlifowaniu , domyslam sie ze muszę jeszcze raz zagruntować te obszary ? 2. szpachlowałem sam łączenia GK na suficie i po przeschnięciu w kilku miejscach wciągło mi trochę tej gładzi ( widocznie za cienko nałożyłem ) i tutaj pytanie czy poprawić to tylko w tych nielicznych miejscach czy jechać po całości i czy wogole ma to jakieś znaczenie.... ? 3. mam gładź w kubełku cekol - f16 finish oraz gipsara w worku - f16 jest twarda ,a gipsar miękki , fachowiec mi powiedział żeby pierw kłaść cekola bo twardy a pozniej gipsar na to ewentualnie , czy zgodzicie się z tą opinią ? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi , jest to mój pierwszy poważny remont i każda wskazówka/spostrzeżenie są dla mnie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 06.09.2020 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2020 2. szpachlowałem sam łączenia GK na suficie i po przeschnięciu w kilku miejscach wciągło mi trochę tej gładzi ( widocznie za cienko nałożyłem ) i tutaj pytanie czy poprawić to tylko w tych nielicznych miejscach czy jechać po całości i czy wogole ma to jakieś znaczenie.... ? Pytanie co chcesz osiągnąć. Jeśli równy sufit, to po całości bo inaczej zawsze będzie znać łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobss 07.09.2020 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Moje pytanie bardziej chodziło o to czy jest dopuszczalne zrobienie tych poprawek " miejscowo '' aniżeli szpachlowanie od nowa na drugi raz tych łączeń . Wydaje mnie się że wystarczy jak poszpachluje łączenia, w pokoju tak mam no i ledy nie ukazują tych laczen , nie widać ich również w świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts