kacper166 07.09.2020 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Witam. Mam problem z betonem od Magnat style a mianowicie po 2 dniach od nałożenia przy narożniku było trochę jasnych przebarwień więc postanowiłem nałożyć na nie jeszcze cienką warstwę, bo trochę tego betonu zostało w pudełku i nie był wyschnięty. Teraz wygląda to tak jak na powyższym zdjęciu czyli tragicznie. Beton miałem pomalować lakierem rustykalnym też od Magnat ale w tym wypadku to nie ma sensu. Można to jakoś ogarnąć? Np. jakimś impregnatem barwiącym a potem lakierem? Z góry przepraszam za składnię i proszę o wyrozumiałość, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.09.2020 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 To nie jest beton architektoniczny, to marna podróba pod postacią farby z czymś tam, być może na bazie wapna z dodatkiem cementu (tu zgaduję, bo piszą o wytrzymałości po 28 dniach), być z może z dodatkiem polimerów lub czym. Jeśli bym miał kartę charakterystyki lub msds/sds bym mógł więcej wywróżyć z tzw. fusów. Ale jaśniejszy kolor to zwykle szybsze wysychanie lub nakładanie cieńszej warstwy niż wcześniejsza... ale to wróżenie z fusów. Po metodzie wykonania stawiam, że to zwykły tynk z nieco większym udziałem wapna niż normalnie, na bazie szarego cementu. Zastrzeżenia jak wcześniej. Ta farba zewnętrzna to impregnat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.10.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Zawsze można wybrać płyty z betonu architektonicznego montowane na klej lub kotwy. [ATTACH=CONFIG]449577[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]449578[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]449579[/ATTACH] Rozwiń proszę montaż na klej w etics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts