aleksik 19.11.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Czy ktoś może go zastosował na dachu su siebie, lub coś wie na jego temat, Czy nie zatrzymie on jednak zbyt dużo śniegu na dachu, co może spowodować za duży nacisk punktowy za balem na dach? jestem na etapie wyboru osłony przeciwśnieżnej na dachówce ceramicznej , więc mnie to troche nurtuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 19.11.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 takie "bale" pasują do dachu krytego np gontem drewnianym. u ciebie wystarczą tzw. stopery śnieżne. wygląda to jak stopień kominiarski. a dach jest obliczony na obciążenie śniegiem przyjęte według strefy klimatycznej, więc nie masz co się obawiać. nie złamie się. załamać może się jedynie rynna i właśnie stoper ma ją chronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 19.11.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 producenci ceramicznej maja w swojej ofercie tz uczwyty do okraglaka, jak sprzedaja to chyba wszystko jest sprawdzone i ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 19.11.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Mój cieśla jak i fachowiec z hurtowni odradzili mi stopery. Może i wyglądają ok, ale mało efektywne (ponoć, piszę co usłyszałem). Drabinki mi się nie podobały. Zamówiłem uchwyty na bale, samych bali jeszcze nie bo 44 zł netto za 2m to trochę sporo. Zobaczę może sam zorganizuję coś od leśników. A co do nadmiernego zatrzymywania śniegu, zrobię przerwy między balami.Nie myślę, że tylko pasują do gontu, ja mam dachówkę, ale cały dom w mocno wiejskim stylu, dużo drewna i bale będą jak ulał. Chętnie bym zobaczył fotkę z dachem z balami, może ktoś zna jakiś link Aleksik, od jakiego producenta chcesz kupiś to to, ja z http://www.akcesoria-dachowe.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts