daros626 08.09.2020 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2020 Witam, jestem nowy na forum i mam pewnien problem związany z moją działką. Jestem właścicielem dzialki rolno budowlanej do ktorej prowadza dwie dzialki na ktorych mam sluzebność przejazdu i medii tworzace droge wewnetrzna. Jestem przed staraniem się o pozwolenie na budowę. W starostwie powiatowym powiedziano mi ze musze odrolnic te dwie dzialki dojazdowe( jest to nie maly koszt gdyz czesc tych dzialek to klasa ziemi RIIIb) . Rozmawialem z wlascicielem tych dzialek i mie jest on zainteresowany ich odrolnieniem. Moje pytanie brzmi czy starostwo moze odmowic pozwolenia na budowe bez odrolnienia tych dzialek, ktorych nie jestem wlascicielem i czy wlasciciel moze nie zgodzic sie na ich odrolnienie i wylaczenie z produkcji rolnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowa123 15.05.2021 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Witam, jestem nowy na forum i mam pewnien problem związany z moją działką. Jestem właścicielem dzialki rolno budowlanej do ktorej prowadza dwie dzialki na ktorych mam sluzebność przejazdu i medii tworzace droge wewnetrzna. Jestem przed staraniem się o pozwolenie na budowę. W starostwie powiatowym powiedziano mi ze musze odrolnic te dwie dzialki dojazdowe( jest to nie maly koszt gdyz czesc tych dzialek to klasa ziemi RIIIb) . Rozmawialem z wlascicielem tych dzialek i mie jest on zainteresowany ich odrolnieniem. Moje pytanie brzmi czy starostwo moze odmowic pozwolenia na budowe bez odrolnienia tych dzialek, ktorych nie jestem wlascicielem i czy wlasciciel moze nie zgodzic sie na ich odrolnienie i wylaczenie z produkcji rolnej? Jak rozwiązałeś problem? Mam podobną sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruhh 17.05.2021 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 (edytowane) Ja również jestem na tym etapie. Nikt w starostwie nie mówił o odrolnieniu działek na których mam służebność, tylko tam gdzie ma być postawiony dom. Nastraszyliście mnie, jutro tam dzwonię ! Edit. a jak to u Was wygląda w mpzp ? Edytowane 17 Maja 2021 przez ruhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruhh 25.05.2021 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 dzwoniłem do siebie, niczego takiego nie wymagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts