piotraudi 09.09.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 Witam rozbudowalem dom i do istniejacej instalacji bym chcial podlaczyc kilka grzejnikow tylko zabardzo nie wiem jak rozgrysc ten problem poniewaz jedna pompka raczej nie da rady pchac cieplej wody w grzdniki na caly dom oraz dobudowane pomieszczenia i mysle o dolozeniu kolejnej pompki ktora by pchala ta wode do dobudowanych pomieszczen tylko ze mam obawy ze wowczas ta pompka bedzie ciagnela cala ciepla wode do dobudowanych pomieszczen a do domu juz nie bedzie docieralo prawie nic ciepla. Jest moze jakies uzadzdnie na wzor np zaworu trzydrogowego ktorym bede mogl regolowac ilosc w %ciepej wody kierowanej do domu i nowo powstalych pomieszczen? Chyba ze ktos ma inny pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.09.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2020 KRYZOWANIEI dobra pompka elektroniczna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 10.09.2020 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 To przeszlo mi przez mysl ale mam pod jedna pompke podlaczone grzeniki i ogrzewanie podlovowe wiec pompka ma juz opor dosc spory a przez kryzowanie bedzie jeszcze wiekszy czy kryzowac tylko grzejniki ktore beda teraz podlanczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.09.2020 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Wydzieliłbym podłogówkę jako osobny system z zaworem termostatycznym mieszającym i pompą.Kaloryfery jako drugi system z własną pompką.Połączyłbym to ze źródłem ciepła (kotłem?) przez sprzęgło wodne. Nieduże.W ramach potrzeby kaloryfery kryzować Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts