Dżemix 11.09.2020 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Po co chcesz przybijać do krokwi? Żeby wilgoć, która spadnie na membranę (np. skroplona na blasze) wsiąkała w krokwie, żeby gniły? Jak nie dałeś membrany na krokwie, to nie ma sensu jej dawanie pod. Jedyny jej sens to położenie na wełnie, żeby woda nie wsiąkła w wełnę i mogła swobodnie odparować. Ok i o to mi chodziło - prosto i jasno. Wcześniej CityMagic napisał : ''Układanie foli dachowej na wełnie - niewiele da, a przede wszystkim będzie bardzo trudne i nie spełni swojego zadania- najlepiej gdyby ta folia była napięta , naciągnięta.'' I to mnie zmyliło, zrozumiałem żeby nie kłaść folii na wełnie. No dobrze więc już mamy jasne - folia zwykła gruba na sam dół, 2-3 warstwy wełny, na to rozłożyć równo paraprzepuszczalną na cełej wełnie. Jak nie uda mi się wepchnąć tej folii na wełnę w skosy może tam wełna pozostać bez przykrycia folią, czy raczej jest to konieczne i niezbędne? Lepiej dać 2 warstwy 0.33 - 036, czy np 3 warstwy 0.39-0.40, czy nie ma to kompletnie żadnej różnicy jeśli chodzi o przepuszczanie ciepła? Warstwy 15 cm, 20 cm ? Jaki rodzaj wełny będzie lepszy, szklana, skalna, ? A może coś możesz polecić z własnego doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts