Majka 30.11.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Niestety, panie Kubas, czytanie ze zrozumieniem powinno także pana dotyczyć. Szczególnie swoich własnych postów. Z zaproszenia nie skorzystam, bo jeszcze mogłabym się zarazić dziwną wersją kapitalizmu. P.S. Posiadanie auta z napędem na 4 kola nie jest w dzisiejszych czasach jakimś specjalnym wyróżnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 06.01.2005 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 kohcani Już Wam przekazuję informację jeżeli pomiędzy Waszą nieruchomością znajduje się pas gruntu, zieleni i chodnik nie przylega bezpośrednio do nieruchomości nie jest Waszym obowiązkiem utrzymywanie zimowe oraz letnie nawet te 20cm Was ratuje ale na ewentualną rozmowę ze straż ą warto mieć mapę z granicą nieruchomości Ale biada tym gdzie chodnik przylega bezpośrednio do działki mają sprzątanie jak w banku nawet wtedy gdy nie mieszkają!! .Jeżeli droga nie publiczna to znaczy jest prywatna to znowu właściciel ale już tej drogi musi ją utrzymywać. Jestem zarządcą i przerabiałam tentemat ze strażą miejską . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.01.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 jeżeli pomiędzy Waszą nieruchomością znajduje się pas gruntu, zieleni i chodnik nie przylega bezpośrednio do nieruchomości nie jest Waszym obowiązkiem utrzymywanie zimowe oraz letnie nawet te 20cm Was ratuje Uffff.. no to super Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.01.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Rydzu taki ładny dom budujesz, a przed posesją chcesz mieć uprzątnięte tylko 20 cm. Wstydziłbyś się, o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.01.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Rydzu taki ładny dom budujesz, a przed posesją chcesz mieć uprzątnięte tylko 20 cm. Wstydziłbyś się, o tak: Tiaaa - specyfika mojej działeczki jest taka, że mam z 3 stron drogę To daje długości 45 + 30 + 75 m = 150 metrów "szuflowania" co rano - naprawdę mi sie nie usmiechało Więc wstydzic sie nie będe - no moze troszkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.01.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Ty się tu długościami nie zasłaniaj. Ze Świętego Miasta pochodzisz, a u mnie dziad małorolny, kowal z deputatem obciętym, jednym słowem zaawansowany w poprzednim dobro/drobno_ustroju chłoporobotnik, porządek miał w sobotę wokół posesji, a było tego 100 m i do roboty dzień w dzień 4h-50 km pociągiem jeździł. Jak nie był chory to sobota wieczór było zamiatanie ulicy (nie mylić ze zmiataniem z chodnika na ulicę). A zimą prze pociągiem na 6.00 było czasem od 4 odśnieżanie, bo jeszcze stwory trzeba było nakarmić. A jak ktoś miał recydywę to Milicjant Obywatelski, funkcjonariusz czerwonego ustroju potrafił i mandat wlepić za bałagan na posesji. Mnie też coś zostało i niekoniecznie w każdą, ale w co drugą to już mogę zeryzykować, 50 m chodnika i ulicy pozamiatane jest. A warto rok temu ułozyli pikny chodniczek z pozbruku, i pomiędzy asfalciku narozwijali, i jakoś mnie mierzi jak się do naszego kraju od Pepików przyjedzie, bo brud, nieporządek i lebioda. A wystarczy zamiast filmy przed szklaną kulą lub wieczornej porcji propagany wziąć miotłę, lub szypę w garść (w zależności od sezonu i: "robić swoje". Tak, że wstydź się Rydzu trochę więcej, np: Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje... ...po krzyżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.01.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Tak, że wstydź się Rydzu trochę więcej, np: Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje... ...po krzyżu. hehehe Kroyenko drogi - ja po prostu przekorny jestem . Jak coś muszę zrobić to na pewno nie zrobię Na porządeczku też mi zależy - i chodnik czasami sprzatam wzdłuz całej działki (mimo wewnętrznego przekonania iże tego robić nie muszę - teraz na dodatek wspartego faktami) Ale "latanie" na miotle czy szufli do dośnieżania o 5 rano to nie dla mnie - to wspaniała pora, ale na przewracanie się na drugi bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 06.01.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A powiem Wam jeszcze coś na osłodę , że w miastach przynajmniej tych większych szanownini radni podejmują uchwałę o utrzymaniu porządku w miastach . Przeważnie są to wydzielone ulice (czytaj ratusz ), dzielnice gdzie za pieniądze podatników utrzymuje się czystość i wtedy możesz być zwolniony z utrzymania czystości bo to za pieniądze nasze podatników. Jak chcecie wiedzieć więcej czy w waszym mieście prowadzona jest taka akcja i czy wasza ulica zaliczona jest do tych szczęśliwych odsyłam do biura rady - uchwały są jawne i możecie poprosić o ich okazanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts