Ryba007 11.09.2020 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Ściana na której będzie wisiał piec sąsiaduje z pomieszczeniem mieszkalnym.W tym momencie nie jest otynkowana bo mam w planach ocieplenie jej styropianem.Mam już kupiony szary podłogowy twardy o grubości 8cm Tylko czy na takiej ścianie po zaciągnięciu klejem z siatką mogę przykleić płytki i powiesić piec?Płytki będę chciał przykleić do sufitu ok. 3mNie wiem czy piec będzie miał stelaż czy będzie na kołkach, ale planowałem przez styropian kotwić w ścianie.Utrzyma się to? A może na styropian przykleić płytę OSB i zakołkować do ściany? I na to płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2020 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Tylko czy na takiej ścianie po zaciągnięciu klejem z siatką mogę przykleić płytki i powiesić piec? Nie wiem czy piec będzie miał stelaż czy będzie na kołkach, ale planowałem przez styropian kotwić w ścianie. Utrzyma się to? U mnie wisi na 20 cm i płytkach klinkierowych klimatyzator 45kg - jest zamocowany na półce śrubami Q16 przez ocieplenie do ściany przy pomocy kotwy chemicznej - jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts