mc5 11.09.2020 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 (edytowane) Kolejne pytanie do fachowców, mam na dachu metalową osłonę wentylacji z pralni i łazienki (co powoduje skraplanie się pary od wewnątrz osłony) i chciałbym aby ktoś doradził mi czym to pomalować. Blacha jest dość gruba i stabilna ale wyczyszczenie jej całkowicie z korozji raczej niemożliwe, musiałbym to chyba robić mechanicznie a to ze względu na zagięcia , profile, miejsca złożenia blachy raczej mogło by osłabić konstrukcję. Zatem pytanie czym to pomalować / zabezpieczyć zakłądając, że wyczyszczę to szczotką drucianą i część korozji pozostanie. Użyć farby czy jakiejś substancji (lepiku,masy nie wiem jak to nazwać) bo chyba wcześniej takim czymś ktoś to pokrył Edytowane 11 Września 2020 przez mc5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.09.2020 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 A nie uważasz , że najlepiej jest zrobić nowy , z lepszej jakości materiału ten kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc5 12.09.2020 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Zapewne było by to najlepsze rozwiązanie , złożyłem wniosek o dopłatę do wymiany kotła, może w przyszłym roku się załapię , wtedy zrobię kompleksowo z tym porządek bo będę musiał wraz z kotłem wymienić komin. Póki co chcę to zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.09.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Ok, to w takim razie, póki jest pogoda pomaluj tymFarba Sigmadur 550 - będzie bardzo dobrze... dostępne na portalu all.... o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc5 12.09.2020 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Dziękuję Kolego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts