Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ida święta - jaka choinka?

Agnieszka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Np. u EW-ki w dzienniku, lubo komentarzach i koło Wnętrz się plączą. Blisko Świąt też cosik koło tematu zieloności i radości.

Trzeba wyqknąć z psychiatryka, co chcesz to do roztopów siedzieć? :o

:p :p a ty?

ja tam sobie posiedze, co mi tam, od chodzenia nogi mnie zaczely bolec, a juz mowilam ze psychologia sie zaczelam interesowac :p :wink:

No chyba trzymam z Majstremklepką - dla mnie też to był żart, a raczej satyra na "przedsiębiorczego Polaka"

U mnie w tym roku jeszcze święta w domu u rodziców lub teściów więc bez rewelacji (dla niewtajemniczonych - są tacy na forum co buduja się i jeszcze ze staruszkami mieszkają :wink: )

A w przyszłym roku to tak jak Teściowa:

1. pod oknem zywa i oświetlona.

2. W domu dobrze zrobione stuczne drzewko. Nie chcę, zeby przez mój kaprys co roku ktoś drzewko wycinał.

A wspaniały zapach igliwia - utnę jedną gałązke jakiemuś lokalnemu iglaczkowi (tj. z mojego ogródka)

Najlepsza choinka to choinka własnoręcznie wycięta z lasu, nocą w lekkim strachu przed leśniczym. Ideał: wycięcie jodły pod ochroną z rezerwatu np. z Kampinosu. :D

Jesli to był zart to raczej mierny , zwlaszcza jesli ktoś wie jak to sie odbywa i jakie po sobie pozostawia skutki . Takich co wycinaja w kampinosie niestety jest duzo, jako ze okoliczna ludnośc za hanbe sobie poczytuje kupienie choinki i woli wyciać i to nie tylko w lesie ale noca przeskakujac na cudze posesje i wycinajac czubek naszego ulubionego srebrnego świerka :(

2. W domu dobrze zrobione stuczne drzewko. Nie chcę, zeby przez mój kaprys co roku ktoś drzewko wycinał.

Noooo. Tylko bez wpadania w skrajnosc. Czesto te choinki sa sadzone w miejscach gdzie i tak nie moglyby dlugo rosnac. Poza tym sa sadzone wlasnie po to, zeby je wyciac i cieszyc sie nimi w swiata zamiast jakiegos plastiku przy produkcji ktorego powstaja zwiazki niszczace duzo wiecej niz jedno tylko swiateczne drzewko.