Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki komin do kotła kondensacyjnego

Recommended Posts

Cześć,

Jestem na etapie zalewania stropu i muszę zacząć stawiać komin. Piec, tak jak w temacie kondensacyjny gazowy. Każdy "fachowiec" doradza coś innego. Odrzuciłem wyjście poziome przez ścianę, bo mi nie odpowiada. Komin ma być systemowy. Pytanie o wkład, ceramika fi100 czy kwasówka fi80, a może tylko postawić pustaki wentylacyjne, a później instalator wpuści wkład? PP mnie nie przekonuje.

Czy słyszeliście o kominach firmy Rauch, Best-Komin lub Kominus, są dostępne na allegro. Rozważam też droższe Brata, Skorsten, Leier.

Proszę o porady.

• 1 year później...
Anmar nie jest producentem a firmą, która składa systemy kominowe z zakupionych elementów.

Wprowadzasz wszystkich w błąd ponieważ piszesz że od 20 lat pracujesz u producentów materiałów budowlanych a nie masz zielonego pojęcia Anmar jest producentem systemów kominowych Budowałem te kominy i jest certyfikat na którym pisze że firma Anmar jest producentem systemów kominowych tak samo jak Brata Hoch , Zapel Best_komin ,Perfekt także nie pisz jak nie wiesz

Wprowadzasz wszystkich w błąd ponieważ piszesz że od 20 lat pracujesz u producentów materiałów budowlanych a nie masz zielonego pojęcia Anmar jest producentem systemów kominowych Budowałem te kominy i jest certyfikat na którym pisze że firma Anmar jest producentem systemów kominowych tak samo jak Brata Hoch , Zapel Best_komin ,Perfekt także nie pisz jak nie wiesz

"Polska język, trudna język".

Współczuję ludziom, którzy zlecili ci cokolwiek do zrobienia.

"Polska język, trudna język".

Współczuję ludziom, którzy zlecili ci cokolwiek do zrobienia.

Co prawda boli Geniuszu Tak ja wszytko wiem na wszystkim się znam 20 lat doświadczenie chyba w pisaniu bajek W życiu nie postawiłeś żadnego komina no może któregoś widziałeś na obrazku