Ronin_eb 11.09.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Cześć, Jestem na etapie zalewania stropu i muszę zacząć stawiać komin. Piec, tak jak w temacie kondensacyjny gazowy. Każdy "fachowiec" doradza coś innego. Odrzuciłem wyjście poziome przez ścianę, bo mi nie odpowiada. Komin ma być systemowy. Pytanie o wkład, ceramika fi100 czy kwasówka fi80, a może tylko postawić pustaki wentylacyjne, a później instalator wpuści wkład? PP mnie nie przekonuje.Czy słyszeliście o kominach firmy Rauch, Best-Komin lub Kominus, są dostępne na allegro. Rozważam też droższe Brata, Skorsten, Leier.Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.09.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2020 Pustak wentylacyjny, w środek wkład z PP z atestem lub kwasówki z atestem.Średnica przewodu spalinowego wg zaleceń producenta kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 13.09.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 Dokładnie jak wyżej. Ja mam z kwasowki a mogłem dać PP. Jeden też mi proponował ceramiczny tylko nie wiem po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 20.09.2020 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 wkład z PP będzie najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_eb 22.09.2020 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Dzięki, za rady. Zdecydowałem się na systemowy z kwasówką. Komin już się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.09.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Z ciekawości. Który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronin_eb 25.09.2020 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Wybrałem komin polskiego producenta AnMar, do kotła kondensacyjnego idealne są pustaki wentylacyjne, a wkład z kwasówki wszędzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 26.09.2020 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Wybrałem komin polskiego producenta AnMar, do kotła kondensacyjnego idealne są pustaki wentylacyjne, a wkład z kwasówki wszędzie podobny. Anmar nie jest producentem a firmą, która składa systemy kominowe z zakupionych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania-murowania 01.04.2022 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Anmar nie jest producentem a firmą, która składa systemy kominowe z zakupionych elementów. Wprowadzasz wszystkich w błąd ponieważ piszesz że od 20 lat pracujesz u producentów materiałów budowlanych a nie masz zielonego pojęcia Anmar jest producentem systemów kominowych Budowałem te kominy i jest certyfikat na którym pisze że firma Anmar jest producentem systemów kominowych tak samo jak Brata Hoch , Zapel Best_komin ,Perfekt także nie pisz jak nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 02.04.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Wprowadzasz wszystkich w błąd ponieważ piszesz że od 20 lat pracujesz u producentów materiałów budowlanych a nie masz zielonego pojęcia Anmar jest producentem systemów kominowych Budowałem te kominy i jest certyfikat na którym pisze że firma Anmar jest producentem systemów kominowych tak samo jak Brata Hoch , Zapel Best_komin ,Perfekt także nie pisz jak nie wiesz "Polska język, trudna język". Współczuję ludziom, którzy zlecili ci cokolwiek do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania-murowania 04.04.2022 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 "Polska język, trudna język". Współczuję ludziom, którzy zlecili ci cokolwiek do zrobienia. Co prawda boli Geniuszu Tak ja wszytko wiem na wszystkim się znam 20 lat doświadczenie chyba w pisaniu bajek W życiu nie postawiłeś żadnego komina no może któregoś widziałeś na obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts