pyra100 12.09.2020 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Witam Nie mogę się połączyć z falownikiem przez apkę mySolarEdge tz po rozwinięciu 3 kresek w górnym lewym narożniku i wybraniu np opcji "stan falownika" jak i "komunikacja falownika" Skanuje kod z falownika po czym przesuwam przełącznik na 2 s w lewo ale apka nie chce się połączyć z falownikiem wyszukuje i wyskakuje błąd połączenia W ustawieniach tel wifi po przełączeniu "wihajstra" w lewo pokazuje się siec falownika ale nie chce się połączyć Czy ktoś wie co może być nie tak? Dodam Ze sam monitoring na stronie SoralEdge działa I jeszcze jedno pytanie związane ze stroną do monitorowania instalacji SolarEdge Mam dostęp do czegoś takiego W sekcji administrator Dostęp publiczny Widoku kiosku Dostęp do interfejsu API Dostęp użytkowników do wykresu wydajności instalacji W sekcji układ W sekcji pulpit Czy można mieć jeszcze do czegoś dostęp? Jako właściciel instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.09.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 ] Czy można mieć jeszcze do czegoś dostęp? Jako właściciel instalacji Do wykresów napięć, prądu (dla inwentera i modułów) i alertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 12.09.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 Miałem podobną sytuację ze swoją instalacją PV, pomogło połączenie inwertera z ruterem przewodem. Sygnał WiFi jakoś kiepsko u mnie działał, często odświeżanie odbywało się co kilka dni. Teraz po połączeniu przewodem odświeżą się co 15 minut. Sam przewód kosztuje poniżej 10 zł, polecam więc najpierw spróbować w ten sposób. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 12.09.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2020 W ustawieniach tel wifi po przełączeniu "wihajstra" w lewo pokazuje się siec falownika ale nie chce się połączyć Tj. ręcznie wybierając sieć falownika też nie chce się połączyć? Czy można mieć jeszcze do czegoś dostęp? Jako właściciel instalacji Wykresy, Raporty, Alerty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyra100 13.09.2020 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Tj. ręcznie wybierając sieć falownika też nie chce się połączyć? Wykresy, Raporty, Alerty. Tak siec jest przez chwilę widoczna tel się łączy i zaraz rozłącza Czy nie ma nikogo kto by pomógł? Edytowane 18 Września 2020 przez pyra100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts