bartosz1719517102 13.09.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 (edytowane) Dzień dobry, Mam problem, mianowicie zauważyłem że czerpania została zlokalizowana w błędnym miejscu (zmiana koncepcji wkładu kominkowego na narożny), powinna być w miejscu oznaczonym na zielono na poniższym obrazku. Zastanawiam się, czy jest jakaś możliwość przesunięcie czerpni w warstwie wylewki (8 cm styropian+7cm wylewka) o 1,35m pod kominem czy musi iść na około komina? Bardzo proszę o spojrzenie fachowym okiem, może będziecie mi w stanie coś doradzić Pozdrawiam Bartek Edytowane 13 Września 2020 przez bartosz! uszczegółowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.09.2020 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Jednym ze sposobów być może jest rozkucie posadzki i części dolnej kanału wentylacyjnego. Ten kanał jest używany zwykle znacznie wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1719517102 15.09.2020 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Jednym ze sposobów być może jest rozkucie posadzki i części dolnej kanału wentylacyjnego. Ten kanał jest używany zwykle znacznie wyżej... Właśnie rozkuwanie posadzki chciałbym uniknąć. Myślałem raczej o zdobieniu obejścia wokół komina kształtkami poziomymi 206/60 do wentylacji. Co Pan o tym sadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.09.2020 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Tego typu kształtki "siadają" czasem pod ciężarem wylewki górnej. Trafiałem na budowy, gdzie w efekcie kończyło się i tak rozkuwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts