luterek 14.09.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Dzień dobry, Po remoncie w kuchni zostały mi takie oto wyjścia z ciepłą i zimną wodą do podłączenia pod zlew i zmywarkę. (plus jakieś trzecie wyjście nie wiem od czego) Tymi sprawami miał zająć się mój dziadek lecz niestety zmarł i kompletnie bez jego rady nie wiem jak wziąć się za podłączenie zlewu do takich końcówek które wystają ze ściany. Zdjęcia wstawiam poniżej. Dotychczas z podłączeniem jakichkolwiek wężyków nie miałem żadnego problemu a tutaj te złącza zostały jakoś dziwnie zakończone. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Da się to zrobić we własnym zakresie? Jakie ewentualnie elementy byłyby tutaj potrzebne aby przeprowadzić prawidłowe podłączenie pod zlew i zmywarkę? link do zdjęcia podaję niżej: https://imgupload.pl/zdjecie/3PxJK lub https://ibb.co/WkYYJGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 14.09.2020 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Bardzo fikuśna instalacja. Odkręć korki, ale wcześniej zakręć zawór wody zimnej i ciepłej. Kup zaworki do podejść do baterii, żebyś mógł tam wkręcić wężyki. Do wody zimnej kup z opcją podłączenia zmywarki. Trzeciego wyjścia na zdjęciu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.09.2020 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Tak jak kolega powyżej napisał - trzeba sprawdzić tym bardziej, że to jakaś plątanina rur klejonych i użytych dziwnych korków(zapewne nie było dedykowanych) Tam gdzie zaznaczyłem jest odpowietrznik CO więc poluzowanie tej śruby wewnątrz spowoduje wypływ wody przez niewielki otworek - zidentyfikujesz ale powinna być to woda zimna. Woda ciepła najprawdopodobniej ukryta pod korkiem mosiężnym z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts