panwlodek 15.09.2020 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Witam,mam problem z tynkiem Mapei SILANCOLOR TONACHINO 1,5mm. Po wyschnięciu tynku pojawily niezliczone dziurki:https://photos.app.goo.gl/K458iU8gSfXzpRSf9Całość elewacji została wykonana zgodnie z zaleceniami MAPEI - zostały użyte tylko ich produkty, tak aby nikt się nie przyczepił, że został "złamany" system.Obejrzałem kilka innych elewacji (różnych producentów) i nigdzie nie zaobserwowałem dziurek aż w takiej ilości (czasami zdarzały się sporadyczne dziurki). Wstępnie kontaktowałem się (telefonicznie) z przedstawicielem MAPEI i Pan odpowiedział mi, że ten tynk "tak ma", że to jest w zupełności normalne i nie ma za bardzo podstaw do reklamacji. Proszę Was o opinię na ten temat, może ktoś z Was miał taki problem, bo nie do końca jestem przekonany, że tak powinno to wyglądać. Pomijając kwestię estetyki obawiam się, że w tych dziurkach może gromadzić się woda co w zimie może mieć opłakane skutki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.09.2020 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Tylko raz spotkałem się z czymś podobnym, po intensywnym wymieszaniu tynku dostało się w jego strukturę bardzo dużo powietrza i po ułożeniu powstały takie otworki. Majster się zorientował i potem po każdorazowym mieszaniu stukał w wiadro gumowym młotkiem.PsŚcianę z otworkami pomalowano farbą elewacyjną, tynk nie był takiego jak Twój producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.09.2020 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 kilka razy sie z tym spotkalem i przyczyny sa 2 z tego co mi wiadomo: 1 - wlasnie jak CityMagic pisze - wykonawa napowietrzyl mieszajac, dlatego miesza sie mieszadlem wolnoobrotowym a nie napieprza wiertarka 2 - w samym tynku jest za duzo substancji napowietrzajacych reklamacja - napisza ci , ze to nie wplywa na jakosc powloki i albo: a) zaproponuja farbe na przemalowanie b) nic nie zaproponuja jednym slowem - maks co uzyskasz - farbe gratis jak sie postarasz lub Twoj dystrybutor. i trzeba sobie przemalowac i bedzie ok. i wlasnie dlatego ja sie przerzucilem na TNB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panwlodek 17.09.2020 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź. Wynika z tego, że wykonawca najprawdopodobniej spartolił robotę bo nigdzie indziej nie widziałem aby ktoś miał taki problem jak ja - jeśli byłaby to wina tynku to raczej temat by się już pojawił niejednokrotnie (przynajmniej ja rak to rozumiem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.09.2020 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź. Wynika z tego, że wykonawca najprawdopodobniej spartolił robotę bo nigdzie indziej nie widziałem aby ktoś miał taki problem jak ja - jeśli byłaby to wina tynku to raczej temat by się już pojawił niejednokrotnie (przynajmniej ja rak to rozumiem ). niekoniecznie. Dana partia tynku mogla trafic "gdzies w swiat" ktos mogl tego nie zauwazyc (czesto tak jest) niekoniecznie jak ktos zauwazyl - trafilo to na forum te partie produkcyjne tynku wcale nie są jakieś duże. To kilka palet w jednym cyklu produkcyjnym. wiec nie zawsze wykonawca wszystkiemu winien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 24.09.2020 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Witam, mam problem z tynkiem Mapei SILANCOLOR TONACHINO 1,5mm. Po wyschnięciu tynku pojawily niezliczone dziurki. Możesz napisać w jakich warunkach kładł ten tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts