geekzorba 15.09.2020 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 (edytowane) Witam, próbuję zamontować krzesło brazylijskie (wiszące) na balkonie w bloku z wielkiej plyty. Kupiłem kotwę rozporową z hakiem (14mm x 9 cm), jednak już po 3 cm wiercenia wiertło wpadło wgłąb i okazało się, że dalej jest pustka. Kotwa z której korzystam teoretycznie spełniłaby funkcję, ale zamiast twardo tkwić w betonie zawisłaby na swojej szerszej części i całość konstrukcji nie byłaby stabilna. Czy jest jakieś proste rozwiązanie jakie mogę tutaj zastosować? Kotwy chemiczne raczej odpadają bo o ile wiem wymagają jeszcze większych głębokości/szerokości niż rozporowe. Może jakaś kotwa rozprężna typu parasolka? Pozdrawiam. Edytowane 15 Września 2020 przez geekzorba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.09.2020 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Kotwa do płyt kanałowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts