Korba-dawid 15.09.2020 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Witam. Jestem nowy na forum, ale mam do was prośbę i pytanie odnośnie wyceny robocizny za SSO. Rejon województwo pomorskie. Projekt: https://www.extradom.pl/projekt-domu-ka16-ver1-PKT1026 Zmiany : strop monolit zamiast Teriva. Likwidacja komina i kominka. Będzie wentylacja mechaniczna z Rekuperacja. Ogrzewanie podłogowe powietrzna pompa ciepła. Nie wiem jeszcze czy zostawić ten komin spalinowy w kotłowni. Proszę was o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korba-dawid 15.09.2020 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Ewentualnie proszę o opinię o co jeszcze dopytać. Czy ekipa coś pominęła, czy o coś wycenę uzupełnić. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 15.09.2020 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Wydaje mi się że to tanio, co prawda ja mam większy dom / opis w stopce/ budowany w 2015 r , koszt SSO 57 tyś , teraz kolega budował dom podobny do Twojego , wielkościowo , ta sama ekipa i zapłacił ponad 70 tyś a na pewno miał lepsze warunki glebowe niż my. Za sam poziom zero zapłaciłem 25000 / miałem dziurę wykopaną jak pod basen olimpijski , stopy na 120 ławy na 80 cm, zbrojenia tyle co na dwa domy ale to inna historia.po Czyjej stronie koparka i inny sprzęt ? deski szalunkowe , stemple itp aha widzę że szalunki wypożyczone ale czy wszystkie ? Generalnie cena bardzo dobra wg mnie pytanie co to za ekipa czy w miarę spolegliwa i dobra , żeby ściany były równe , kąty wyprowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korba-dawid 15.09.2020 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Ekipa z polecenia. Budowali u paru znajomych. Byli zadowoleni. Ja w sprawach budowlanych jestem kompletny laik. Opieram się tylko na internetowej wiedzy teoretycznej. Czyli dopytać po której stronie koparki, stemple i wszystkie szalunki? Coś jeszcze? Żeby potem się nie zdziwić. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 16.09.2020 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Także twierdze że obecnie to dobra cena - owszem, wszystko zależy od regionu, ale cały czas mamy tendencje rosnącą. U mnie w okolicy 35-45 tys liczy sobie ekipa za parterówke do 100m2, najlepiej z drewnianym stropem. Jeśli jesteś pewien ekipy to śmiało brać, taniej nie będzie. I tak jak już wiesz dopytaj o różne dodatkowe rzeczy jak koparka, rusztowania itp - żeby się nie okazało ze na wieniec, szczyty i więźbę potrzeba rusztowań za parę stówek albo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert HEATPEX 17.09.2020 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Panie Dawidzie, w przypadku gdyby potrzebował Pan darmowego projektu rekuperacji zapraszam do kontaktu: [email protected] .Jesteśmy w stanie również polecić dobrą ekipę montażową w Pana okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nerialis 17.09.2020 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Także mogę powiedzieć, że to dobra cena, przynajmniej tak wygląda wstępnie. U mnie za domek 119 m2 pow. użytkowej (dom z poddaszem, dach dwuspadowy ) + garaż w bryle 22 m2 za stan surowy bez dachu wychodzi robocizna 66.900 - Śląsk. Ale z mojej strony jest tylko zapewnienie wody i prądu. Co musiałbyś jeszcze doliczyć, uzgodnić: 1) Kierownika budowy2) Geodetę do wytyczenia budynku3) Narzędzia - betoniarki, zagęszczarki itp.3) Koparkę do wykopu i późniejszego zasypania, obsypania budynku4) Izolacja ław i fundamentów nie jest także nigdzie uwzględniona5) Drenaż jeśli potrzebny6) Wyprowadzenia do wody, kanalizacji, prądu - przepusty w fundamentach Później oczywiście jeszcze:7) Wykończenie dachu i komina jeśli będzie: okna, rynny, oblachowania, heblowanie, malowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts