roman_010 16.09.2020 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Dzień dobry, mam pytanie odnośnie takiej sytuacji: wylała mi pralka, u sąsiada niżej przeciekło na sufit akurat w miejscu, gdzie jest karton gips. Pech chciał, że moje ubezpieczenie akurat wygasło i nie zdążyłem go odnowić. Sąsiad zrobił wycenę naprawy - ok 800 zł. Nie znam się na tym, będę wdzięczny za informację czy nie lepiej byłoby to przepuścić przez ubezpieczyciela sąsiada? Koszt wydaje mi się dość wysoki jak na kawałek 1x2m maksymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 16.09.2020 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Jak to dużo to napraw mu to sam Albo poszukaj ekipy ktora zrobi to taniej i dobrze. 800zł to żadne pieniądze i pewnie malo kto bedzie chcial tam przyjść i to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.09.2020 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Wszystko zależy od woli sąsiada - i Twojego do niego stosunku.Jeśli mu nie pokryjesz zawiadomi swojego ubezpieczyciela, ten wykona wycenę, wypłaci ubezpieczonemu - ubezpieczyciel "powinien" dług ściągnąć od ciebie( prócz kwoty prac obciążą Cię kwotą wyceny i obsługi)A nie pozostało Ci ubezpieczenie NW płacone w czynszu spółdzielni lub wspólnoty? - jest niskie ale niekiedy w takich sytuacjach jest niezastąpione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aklettka 16.03.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Nas nie ma co pytać należałoby się dogadać z sąsiadem po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.03.2021 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Nas nie ma co pytać należałoby się dogadać z sąsiadem po prostu Po tylu miesiącach to napewno się dogadali......albo pozabijali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts