josephik 16.09.2020 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Stoję przed wyborem pompy. Zostały w sumie te dwie. Dobierane wg ozc. Instalatorzy obu marek autoryzowani, praktycznie w tej samej odległości. Pozostała więc kwestia samego sprzętu. Cena ta sama. Pompa będzie użytkowana w domu wyremontowanym, docieplonym. Ok 150m2 . Same grzejniki bez podłogówki. Jak się ma pompa Mitsubishi Power Inverter na R32 o mocy 8kw PUD-SWM80YAA z lodówką EHST17D-VM2D do Daikina 8kw ERGA08DV z lodówką EHVH08S23D6V ? Chodzi o porównanie samych pomp (awaryjność, łatwość obsługi dla zwykłego użytkownika, radzenie sobie z defrostami, koszty ewentualnych napraw pogwarancyjnych, praca w temp. -7 do 7, itp) Która dłużej pożyje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 17.09.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Stoję przed wyborem pompy. Zostały w sumie te dwie. Dobierane wg ozc. Instalatorzy obu marek autoryzowani, praktycznie w tej samej odległości. Pozostała więc kwestia samego sprzętu. Cena ta sama. Pompa będzie użytkowana w domu wyremontowanym, docieplonym. Ok 150m2 . Same grzejniki bez podłogówki. Jak się ma pompa Mitsubishi Power Inverter na R32 o mocy 8kw PUD-SWM80YAA z lodówką EHST17D-VM2D do Daikina 8kw ERGA08DV z lodówką EHVH08S23D6V ? Chodzi o porównanie samych pomp (awaryjność, łatwość obsługi dla zwykłego użytkownika, radzenie sobie z defrostami, koszty ewentualnych napraw pogwarancyjnych, praca w temp. -7 do 7, itp) Która dłużej pożyje ? tak z ciekawości - jaki koszt Mitsubishi ( na gotowo z montażem) ?- dziś właśnie mi montują tą pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 17.09.2020 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 napisałem PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 17.09.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 napisałem PW też wysłalem na PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 17.09.2020 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Możecie podać ile Wam wycenili? , mnie Daikina 8 ze zbiornikiem cwu na 31k a mitsu zubadana 9 na 34 k pln obie dobre obie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 17.09.2020 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 W sumie żadna tajemnica a zawsze to jakieś rozeznanie dla innych.Twoje ceny są wg mnie bardzo dobre bo mi obie te pompy z buforem 200l wyceniono na 34/35 tysięcy. Centrum polszy ale nie W-wa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.09.2020 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 W sumie żadna tajemnica a zawsze to jakieś rozeznanie dla innych. Twoje ceny są wg mnie bardzo dobre bo mi obie te pompy z buforem 200l wyceniono na 34/35 tysięcy. Centrum polszy ale nie W-wa Po co bufor do Daikina?, czy po to aby byo drozej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 18.09.2020 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Po co bufor do Daikina?, czy po to aby byo drozej? Instalacja tylko grzejnikowa i ma swoje lata więc chyba dlatego. Na jakies 15 wycen tylko jedną miałem bez. Instalator Daikina chce dodatkowo instalować 2 pompy obiegowe - jedna parter a druga poddasze. To jest dla mnie też trochę dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 18.09.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Instalacja tylko grzejnikowa i ma swoje lata więc chyba dlatego. Na jakies 15 wycen tylko jedną miałem bez. Instalator Daikina chce dodatkowo instalować 2 pompy obiegowe - jedna parter a druga poddasze. To jest dla mnie też trochę dziwne. Mam od prawie roku "lodówkę" Daikina 8kW. Nie mam żadnego bufora, żadnych dodatkowych pomp obiegowych. Zapłaciłem około 31kPLN wraz z przystosowaniem do istniejącej po ekogroszku instalacji c.o. i c.w.u. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.09.2020 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 Instalacja tylko grzejnikowa i ma swoje lata więc chyba dlatego. Na jakies 15 wycen tylko jedną miałem bez. Instalator Daikina chce dodatkowo instalować 2 pompy obiegowe - jedna parter a druga poddasze. To jest dla mnie też trochę dziwne. Zmień instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts