waka 17.09.2020 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Cześć,Muszę niedługo kupić wyposażenie łazienek i mam pytanie odnośnie dwóch rzeczy.Mam stelaż podtynkowy Geberit. Czy pasuje do niego muszla i przycisk do spłukiwania wody z innych firm, czy muszą być Geberit? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.09.2020 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Miska może być jakakolwiek inna , byleby rozstaw śrub miał 18cm . Przyciski tylko dedykowane do danego stelaża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 17.09.2020 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Nie zapomnij o macie pod muszlę. Nie kupuj nic innego jak mate Geberit. Są innych firm dwa razy tańsze ale po wzieciu do reki geberita nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15bucks 22.09.2020 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Witam, teściowie kupili stelaż Geberita + przycisk Geberita ale muszle Roca. BYł to zestaw w Castoramie. I teraz: jak sie spłukuje to wylewa sięnaraz chyba cała spłuczka jak z wodospadu i woda (plus nieczystosci) wychlapują na podłogę, i to sporo. Reklamacja w Castorwami - powiedzieli, że do stelażu Geberita trzeba muszle Geberita i to przez to. Już mniejsza, że sami sprzedali zestaw z inna muszlą. Ale czy to naprawde inna muszla jest przyczyną wypryskiwania wody? Sam mam u siebie tę samą muszle Roca + stelaż TECE i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 22.09.2020 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 No cóż.... W teorii może być tak, że stelaż - spłuczka jest tak ustawiona, że wypuszcza określoną ilość wody - zbyt dużą, czy też zbyt szybko dla muszli, którą masz. Kształt muszli ma niebagatelne znaczenie. Nie tylko w tym kontekście. Np w jednym mieszkaniu miałem muszlę X, gdzie spłykanie tzw. dwójeczki było ciężkie pełnym spłukaniem. Zwykle musiałem to robić na 2 razy. Dziś mam muszlę Y i tu zwykle wystarcza spłukanie połową wody na tą czynność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts