bajzi 19.11.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 ponieważ najczęściej korzystam z tego forum, zwracam się do forumowiczów z pytaniem: właśnie otrzymałam od redakcji informację, że mój emblemat ktoś uważa za moją reklamę i został on usunięty. przypominam, że wyglądał jak piktogram domku z którego wychodzi ludzik i podskakuje z radości. odpowiedzcie mi zatem dobrzy ludzie, czy moje posty były kryptoreklamą mojej osoby, czy tylko wiedzą i niewiedzą, którą chciałam podzielić się z innymi? jeżeli ktoś się poczuł urażony to bardzo przepraszam i po prostu skończę mój pobyt na forum muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 bajzi, mialas emblemat z nazwa chyba portalu internetowego, a przynajmniej z ofertą domen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.11.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 ponieważ najczęściej korzystam z tego forum, zwracam się do forumowiczów z pytaniem: właśnie otrzymałam od redakcji informację, że mój emblemat ktoś uważa za moją reklamę i został on usunięty. przypominam, że wyglądał jak piktogram domku z którego wychodzi ludzik i podskakuje z radości. odpowiedzcie mi zatem dobrzy ludzie, czy moje posty były kryptoreklamą mojej osoby, czy tylko wiedzą i niewiedzą, którą chciałam podzielić się z innymi? jeżeli ktoś się poczuł urażony to bardzo przepraszam i po prostu skończę mój pobyt na forum muratora. Twojego emblematu absolutnie nie pamiętam. Wobec tego nie ustosunkuję się do Twojego pytania. Niemniej Twoje motto (z życzeniem śmierci komukolwiek) jest conajmniej niestosowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.11.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 bajzi, żyłaś bez emblematu, to pożyjesz i teraz bez emblematu, po co od razu ostre słowa, jakieś rezygnacje, może ankiety o banizcji. PS. O q... wyrwała mi się łostatnio czteroliterówka bynajmniej nie w celach autoreklamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 19.11.2004 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 nie miałam żadnego portalu i chyba żadnej domeny (prawdę mówiąc nie bardzo się orientuję co to). a zaczęło się to wczoraj, kiedy w nowym forum o rabatach dla czytelników wyraziłam przypuszczenie, że będą teraz gromadzić się różnego pokroju "fachowcy", którzy będą chcieli sobie zrobić darmową reklamę. i powoli zatraci się sens forum które przecież nazywa się "wymiana doświadczeń".a co do mojego motta: powstało ono po bardzo przykrej i wrednej scysji z urzędnikiem. a ponieważ wciąż mi nie przeszło, dlatego go nie zmieniłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 bajzi, mialas go, nie wiem czy swiadomie czy nie, ale byl latwo zapamietywalny, zresztą za....y, wiec to pewnie o to chodzilo, a nie o domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 19.11.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Na mój emblemat chyba też ktoś doniósł, bo wyparował. A taki fajny był. Amerykansky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 19.11.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Mój też zniknął... Taka fajoska huśtawka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 19.11.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Bajzi, faktycznie - zwrocilam uwage, bo emblemat byl dosc niegrzeczny i zaskakujacy. Reklamowal strone internetowa z z... stymi domenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.11.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Kurcze....teraz aż żałuję, że nie pamiętam... Może ktoś by to jeszcze raz zareklamował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.11.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Nie pamiętam tego emblematu.Ale teraz jestem mocno zainteresowany co to było.Jak możesz to go podrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 19.11.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Nie ma co się rozbijać o emblemat. Jest to forum muratora i kotoś uznał że taki nie może być i już. Wszystko da się podciągnąć pod jakiś regulamin i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 19.11.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Moj tez zniknal, taki fajny domek z dymiacym kominem.No to wezmiemy inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.11.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 A mój wilczek nadal jest Może dlatego, że się ładnie do Redakcji uśmiecha Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 19.11.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Wiem na czym polegał problem. Zauważyłam, że parę osób na Forum od mniej więcej trzech dni miało ten sam emblemat .............. emblemat byl dosc niegrzeczny i zaskakujacy. Reklamowal strone internetowa z z... stymi domenami... . Jestem przekonana, że nie miało to nic wspólnego z użytkownikami Forum, ale stało się to jakoś tak poza nimi. Ten sam emblemat miała np. Bajzi i Zielonooka. Pisałam nawet 17-ego listopada w wątku pt "Jak wstawić emblemat": Zielonooka, czy Ty naprawdę wolisz zamiast kici to co teraz? Daj kicię - była urocza, a ten emblemat taki jakiś....... . Jak to się stało może chyba tylko wytłumaczyć jakiś informatyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 hmm, a to ciekawe wytlumaczenie, faktycznie bajzi sprawiala wrazenie jakby nic o nim nie wiedziala, a przeciez rzucal sie w oczy dosc mocno.. tez bylem zaskoczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 19.11.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 hmm, a to ciekawe wytlumaczenie, faktycznie bajzi sprawiala wrazenie jakby nic o nim nie wiedziala, a przeciez rzucal sie w oczy dosc mocno.. tez bylem zaskoczony... Witam Swoich postow zazwyczaj sie nie czyta, wiec mysle, ze to mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 19.11.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Ja też nie pamiętam jaki emblemat miała bajzi, ale coś kojarzę że ostanio ktoś miał za swoje logo rekalmę jakichś stron www bodajże. To pewnie o to chodzi, tak?A hipoteza moja jest taka:to pewnie było tak, że bajzi i te osoby miały swój emblemat wstawiony jako link do jakiejś strony internetowej.Otóż właściciel tej strony internetowej zorientował się zapewne, że ten emblemet (czy te emblematy) jest bardzo często z jego strony pobierany - prawie za każdym razem, gdy ktoś w wyświetla post bajzi, emblemat de facto ściąga się on ze strony internetowej na której umieścił go właściciel.Właściciel zorientował się że ten emblemat jest pobierany z jego strony kiilkaset razy dziennie, a może częściej bo w końcu mogli go używać inni ludzie niż bajzi i podmienił go na swoją reklamę lub reklamę czegoś, co za każde wyswietlenie przynosi mu pieniądze.Wiem, że wiele serwisów z obrazkami i gifami wprost zabrania linkowania do ich stron (czyli tego co właśnie się robi umieszczając taki obrazek jako podpis na jakimś forum), bo generauje im to straszny ruch na serwerach, za który często muszą płacić. Co zdolniejsi administratorzy robią tak, że jak się umieści linka do ich obrazka na swojej stronie, to zamiast obrazka pojawia się napis że linkowanie jest zabronione + adres ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 19.11.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 No to doradź jak ściągnąć/ukraść taki emblemat i umieścić go gdzieś w sieci. Czy ja mógłbym tak zrobić ze swoim emblematem?Przywiązałem się do niego i ciężko by mi było przeżyć jego utratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 19.11.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 No i sprawa się wyjaśniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts