kamsku85 19.09.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Witam. Mam problem z wykonawcą kostki brukowej. Otóż poza tym, że obrzeża i kostkę pobrudził mokrą zaprawą, która już zaschła to według mnie źle ułożył kostki i chce się szybko rozliczyć i zmyć. Kupiłem kostkę Semmerlok Senso 20x20 + 30x20 i uważam, że np w co drugim rzędzie powinna być inna kolejność kostek np. pierwszy rząd zacząć od kostki 20x20 potem dwie 30x20 i znowu 20x20 itd. a kolejny rząd zacząć od 30x20 potem 20x20, potem trzy 30x20 i znowu 20x20 itd i wówczas wszystkie by się mijały i były by tyko fugi poziome. Obecnie są fugi i pionowe i poziome. Bardzo proszę rzucić okiem i napisać co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.09.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Bardzo niefachowo ułożona ładna kostka.Masz rację, układał bez przesunięcia, jest to błąd i przede wszystkim nie wygląda ładnie:( Jeśli już układał maszyną powinien wyjmować co drugą skrajną kostkę i zamieniać ją miejscem z następną warstwą.(co zresztą słusznie pokazałeś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamsku85 20.09.2020 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Dziękuje. Tak myślałem. Układali ręcznie . W dodatku w świetle bramy garażowej podjazd ma 475 cm szerokości a przy ogrodzeniu czyli 6 metrów dalej ma już 497 cm . Rozjechały się im kąty i chyba też z tego powodu przesunięcia się popsuły i wszystko inne . Wczoraj kazałem im to poprawić zgodnie z foto wykonania producenta to pan wykonawca zarządał rozliczenia bo rzekomo szukam powodu żeby mu nie zapłacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.09.2020 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Albo wie, że popełnił błąd i ile pracy będzie go to kosztowało, a za poprawki nikt nie płaci i chciał się zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts