Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podjazd z kostki brukowej - pilna prośba o opinię nt. wykonania

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z wykonawcą kostki brukowej.

Otóż poza tym, że obrzeża i kostkę pobrudził mokrą zaprawą, która już zaschła to według mnie źle ułożył kostki i chce się szybko rozliczyć i zmyć.

Kupiłem kostkę Semmerlok Senso 20x20 + 30x20 i uważam, że np w co drugim rzędzie powinna być inna kolejność kostek np. pierwszy rząd zacząć od kostki 20x20 potem dwie 30x20 i znowu 20x20 itd. a kolejny rząd zacząć od 30x20 potem 20x20, potem trzy 30x20 i znowu 20x20 itd i wówczas wszystkie by się mijały i były by tyko fugi poziome. Obecnie są fugi i pionowe i poziome.

Bardzo proszę rzucić okiem i napisać co o tym sądzicie

IMG-2948.jpg

IMG-2950.jpg

IMG-2951.jpg

IMG-2952.jpg

IMG-2953.jpg

IMG-2954.jpg

IMG-2955.jpg

Bardzo niefachowo ułożona ładna kostka.

Masz rację, układał bez przesunięcia, jest to błąd i przede wszystkim nie wygląda ładnie:( Jeśli już układał maszyną powinien wyjmować co drugą skrajną kostkę i zamieniać ją miejscem z następną warstwą.(co zresztą słusznie pokazałeś)

Dziękuje. Tak myślałem. Układali ręcznie . W dodatku w świetle bramy garażowej podjazd ma 475 cm szerokości a przy ogrodzeniu czyli 6 metrów dalej ma już 497 cm . Rozjechały się im kąty i chyba też z tego powodu przesunięcia się popsuły i wszystko inne . Wczoraj kazałem im to poprawić zgodnie z foto wykonania producenta to pan wykonawca zarządał rozliczenia bo rzekomo szukam powodu żeby mu nie zapłacić .