Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto jest zaskoczony tym, że zima zaskoczyła drogowców

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

M@riusz zima nie zaskoczyła drogowców, oni sól na ©hałdach mają 8) (dzięki wyśmiewanemu Polowi, zresztą dostał za to medal, czy jaki inny dyplom od kopalni soli), radary, ale te meteo naustawiali (więc już wiadomo co i kiedy na nas spadnie (no chyba, że jaki IŁ, lubu TU). Zaskoczyły ich umowy, a w zasadzie paragrafy o czasie reakcji na opady śniegu wydłużające ten czas do przedwiośnia. 8) :evil:

Od 65 roku gazety pisały o tym, że "zima zaskoczyła drogowców.

Co roku .

Czy to nie dziwne ?

Byłem kiedyś na Słowacji na sylwestra. Oni po prostu odśnieżali i tyle.

Nikt nie był zdziwiony, że w zimie pada śnieg a w Polsce od czterdziestu lat nie mogą się przyzwyczaić. Co my jesteśmy w afrce ?

Pozdrawiam

Moja znajoma wczoraj zmieniła. Fartnęło się dziewczynie bo pojechała gdzieś za Lublin i wracała w ta śnieżycę ale już na zimowych.

Farcik. Zmieniajcie opony szybko bo jak w Polsce ogłaszają że będzie +15 stopni w sylwestra to mi się przypomina dziennik telewizyjny w latach osiemdziesiątych. Było zawsze odwrotnie (-:

Pozdrawiaaaaam

Ludziska:

- sól na chałdach jest (dzieki byłemy ministrowi),

- radary meteo pokryły cały nasz kraj - jak się pieknie wstęgi przecinało - jak za starych dobrych lat (dzięki UE).

Piszę Wam, że to dzięki umową na świstaka, gdzie jest podany, tak a nie inaczej czas rekacji.

U nas nadal taniej jest, gdy ludzie wymarzną w korkach, poobtłukują sobie gabloty, połamią gicze i inne części ciała niż skoordynować wszystko tak żeby nie było zaskoczenia.

Zima z pewnością zaskoczyła kierowców. U mnie w Trójmieście od piątku warsztaty mają pełne ręce roboty, na telefon nie można się umówić bo kolejnością rządzi lud, który cierpliwie domaga się zmiany zimowych opon. Stacje wulkanizacyjne i małe warsztaty poszły tak na ręke (sobie) i klientom, że przedłużyły czas otwarcia w sobotę do ostatniego klienta, a w niedziele do 15:00.

A tak narzekamy, że zima zaskoczyła służby drogowe, a nas??? nie zaskoczyła?