robs64 20.09.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Mam do wymiany prowadnicę rozwórki ROTO https://okucia24.com/prowadnica-rozworki-roto-nt,id66.html Wydaje mi się że prowadnica wykrusza się ponieważ jest za duża odległość między prowadnicą rozwórki a ramieniem rozwórki w efekcie czego ramię wchodzi zbyt płytko w prowadnicę (patrz zdjęcie) i wykrusza korytko/ząbki. Pytanie czy tą odległość można jakoś regulować? Czy ewentualną regulację i wymianę prowadnicy łatwo zrobić samemu prostymi narzędziami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 20.09.2020 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Faktycznie skrzydło jest trochę za nisko (albo jest za niskie, też tak bywa) , podnosi się ampolem 4 mm , wkładasz od góry w dolny zawias i kręcisz w prawo.Żeby wymianić rozwórkę musisz zdjąć skrzydło, dociąć ją na odpowiednią długość (najlepiej odmierzysz przykładając do starej) i złożyć wszystko tak jak było. Najlepiej wymienić jednocześnie narożnik rozwórki (ten pod zawiasem górnym) bo w Roto rozłączenie obu elementów żeby nie uszkodzić zatrzasku to wyższa ekwilibrystyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robs64 22.09.2020 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Jeśli dobrze zrozumiałem to przycinanie prowadnicy rozwórki to poza przycięciem trzeba też wywiercić w rozwórce otwór na wkręt (ten ostatni od strony narożnika i zasuwnicy) . Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 23.09.2020 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Jeśli dobrze zrozumiałem to przycinanie prowadnicy rozwórki to poza przycięciem trzeba też wywiercić w rozwórce otwór na wkręt (ten ostatni od strony narożnika i zasuwnicy) . Czy tak? Wiertłem 6mm i dodatkowo zrobić z niego fasolkę wzdłuż listwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 23.09.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 (edytowane) Wiertłem 6mm i dodatkowo zrobić z niego fasolkę wzdłuż listwy. Lub przyciąc rozwórkę prosto i zakupic blaszkę montazowo-naprawczą 350401 Edytowane 23 Września 2020 przez stary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts